Ένταση στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα - Μολότοφ, δακρυγόνα και ζημιές σε καταστήματα (φωτό)

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούν πορεία στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά, χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποιούν πορεία στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τη μνήμη του.


Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και φορώντας λευκές μπλούζες με σύνθημα «δεν ξεχνάμε» άνθρωποι όλων των ηλικιών κατέκλυσαν από τις 18.00 το απόγευμα την οδό Παναγή Τσαλδάρη, η οποία μετονομάστηκε σε οδό Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωμένοι είναι περισσότεροι από 4.000.


Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Λίγο μετά τις 18.00 ξεκίνησε η πορεία συγγενών και φίλων του Παύλου Φύσσα προς την πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης, γνωστή και ως πλατεία Μέμου, στον Κορυδαλλό. Αντιεξιουσιαστές ωστόσο πραγματοποιούν ξεχωριστή πορεία προς την πλατεία Λαού στο Κερατσίνι.

Εν τω μεταξύ, μικρή ένταση σημειώθηκε στη Λεωφόρο Σαλαμίνος όπου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές πετώντας μολότοφ σε ένα ενεχυροδανειστήριο, ένα ΚΕΠ και καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Η αστυνομία προχώρησε χρήση δακρυγόνων.

Παρόμοια συλλαλητήρια και πορείες πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγιναν και τα αποκαλυπτήρια γλυπτού-μνημείου που απεικονίζει τον 34χρονο μουσικό. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα άφησε λουλούδια στο μνημείο, λέγοντας «ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας, ευχαριστώ που ήρθες σε μας», ενώ ο πατέρας του είπε «είμαστε εδώ για να σταματήσουμε τον φασισμό και ό,τι τον γεννά. Ο Παύλος αναπαύεται στα Ηλύσια Πεδία».

Πηγή: AMΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ