Αν. Σαμαράς: ''Ανεργία, ο πιο ύπουλος αντίπαλος της κοινωνίας - 770.000 θέσεις εργασίας έως το 2020''

Ως "τον πιο ύπουλο και σκληρό" αντίπαλο της κοινωνίας χαρακτήρισε την ανεργία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης.

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2014/02/anergia2310.jpg

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, η ανεργία "υπονομεύει τα όνειρα της νεολαίας. Ωστόσο, δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Πρέπει να αναλάβουμε δράση, καθώς μπαίνουμε σε διαδικασία ανάκαμψης".

Επίσης, αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για την τόνωση της απασχόλησης τα οποία εφόσον ευοδωθούν θα συμβάλλουν στη δημιουργία 770 χιλιάδων θέσεων εργασίας έως το 2020.

"Ζητώ από όλους σας, να συγκεράσετε τις προτάσεις και στην επόμενη συνάντηση τον Οκτώβριο, να έρθετε με μία ενιαία πρόταση", πρόσθεσε.

Σημειώνεται δε, πως αυτό που προέκυψε από το συμβούλιο απασχόλησης είναι η θέσπιση μητρώου, στο οποίο θα εντάσσονται οι συνεπείς επιχειρήσεις, στις οποίες αναμένεται να δοθούν κίνητρα όπως είναι η μείωση των εισφορών, αλλά και η διεξαγωγή λιγότερων ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην προσπάθεια απορρόφησης των ανέργων πρεπει παράλληλα να καταβάλλεται προσπάθεια χωρις να απαξιώνεται το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό

Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε για την πρόταση Βενιζέλου, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντική είναι η ρήτρα απασχόλησης , με αντίστοιχα κίνητρα φορολογικής ελάφρυνσης.

Ο κ. Φέσσας του ΣΕΒ υπογράμμισε, ότι οι σωστές και συνεπείς επιχειρήσεις θα πρέπει να επιβραβεύονται, ενώ ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του λευκού μητρώου επιχειρήσεων, μέσω του οποίου θα πριμοδοτούνται οι συνεπείς επιχειρήσεις με μειωμένους ελέγχους και σε δεύτερη φάση με πιθανή μείωση εισφορών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ