Μόνο στο eirinika.gr: Τις ωραιότερες και πιο καλόγουστες λαμπάδες βγάζει στην αγορά η 27χρονη «χρυσοχέρα» Εύη Κορκοδίνου – Start up από τον Πειραιά μέχρι την… Αυστραλία! (φωτό)

Νέα, λαμπερή, δραστήρια, ταλαντούχα και φιλάνθρωπος, η 27χρονη Εύη Κορκοδίνου δημιουργεί με μεράκι, αγάπη και πολύ ταλέντο τις μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες της! Το eirinika.gr, σας συστήνει τη νεαρή επιχειρηματία – designer, που δραστηριοποιείται στον Πειραιά και κερδίζει τον κόσμο με τα δημιουργήματά της. Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Νέα, λαμπερή, δραστήρια, ταλαντούχα και φιλάνθρωπος, η 27χρονη Εύη Κορκοδίνου δημιουργεί με μεράκι, αγάπη και πολύ ταλέντο τις μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες της! Το eirinika.gr, σας συστήνει τη νεαρή επιχειρηματία – designer, που δραστηριοποιείται στον Πειραιά και κερδίζει τον κόσμο με τα δημιουργήματά της. Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

**************

Χάρης Αποστολόπουλος: Είστε μόλις 27 ετών και έχετε τη δική σας επιχείρηση χειροποίητων ειδών, η οποία μάλιστα τα πηγαίνει και περίφημα! Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τις χειροποίητες δημιουργίες; Τι σας ώθησε και πόσα χρόνια δραστηριοποιείσθε στον χώρο;

Εύη Κορκοδίνου: Έχω σπουδάσει Διακοσμητική και έκανα σεμινάριο στο Saint Martin's College πάνω στο design υφάσματος και κοσμήματος, οπότε οι σπουδές μου έτσι και αλλιώς ήταν πάνω στο αντικείμενο και αφού μου άρεσαν, με επηρέασαν! Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου, είχα δουλέψει και σε μια εταιρεία που ασχολιόταν με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο καλλιτεχνικό τμήμα και έτσι κόλλησα  το… μικρόβιο του να ενασχοληθώ με το χειροποίητο.

Στην αρχή, ξεκίνησε ως χόμπι για μένα, καθώς για περίπου ενάμιση χρόνο, σχεδίαζα πράγματα για τους φίλους μου και τα πρόβαλα μέσω του Facebook. Βέβαια, όταν είδα πως η δουλειά που κάνω, η οποία γινόταν γνωστή από στόμα σε στόμα μέσω φίλων, έχει ανταπόκριση, βρέθηκα μπροστά σε ένα δίλημμα. Ή να ασχοληθώ με κάτι τελείως διαφορετικό, ή να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Τελικά επέλεξα το δεύτερο! Στην αρχή, λόγω και των δύσκολων καιρών που βιώνουμε, χρειαζόμουν μια οικονομική στήριξη, ένα αρχικό κεφάλαιο, ώστε να ξεκινήσω και να ορθοποδήσω, το οποίο μου το παρείχαν οι γονείς μου, οι οποίοι με στήριξαν και με στηρίζουν σε αυτό που κάνω από την αρχή. Την επιχείρηση την ξεκίνησα πριν από περίπου 6 μήνες και ομολογώ πως δεν έχω κανένα παράπονο!

ΧΑ: Στο κατάστημά σας, βρίσκει κανείς πασχαλινά είδη και δώρα, λαμπάδες, τσάντες, διακοσμητικά, σανδάλια και άλλα πολλά! Όλα αυτά τα σχεδιάζετε και τα φτιάχνετε μόνη σας;

ΕΚ: Τα περισσότερα ναι, είναι 100% δικά μου αν και κάνουμε και κάποιες συνεργασίες. Οι τσάντες ας πούμε, είναι της Ελισσάβετ της Μαυρογένη. Τα υπόλοιπά όμως, είναι σχεδόν όλα χειροποίητα και σιγά - σιγά με βοηθάει και η μαμά που έχει μπει στο… κλίμα! Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι αυτό το μαγαζί, δεν έχει κανέναν τυπικά υπάλληλο, αλλά έχει πολλούς ουσιαστικούς, καθώς αραιά και πού, έρχονται και οι φίλοι μου που το έχουν λατρέψει για να βοηθήσουν. Όχι μόνο σε επίπεδο αγορών όταν έρχονται για να ζητήσουν να τους φτιάξω κάτι, αλλά και επειδή γνωρίζουν πόσο το ήθελα αυτό που κάνω και έχουν ζήσει την επιχείρηση από την αρχή, έρχονται για να με βοηθήσουν και ρωτούν σε τι χρειάζομαι βοήθεια για να την προσφέρουν! Το νιώθουν σαν δικό τους και όποτε χαίρομαι εγώ, χαίρονται και εκείνοι! Αυτό είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη δύναμη και όρεξη για να συνεχίσω αυτό που κάνω.

ΧΑ: Τι το τόσο ξεχωριστό έχουν οι λαμπάδες σας και είναι τόσο δημοφιλείς; Αφορούν όλες τις ηλικίες; Σε τι τιμές κυμαίνονται;

ΕΚ: Έχουμε κάνει μια σειρά από χειροποίητες λαμπάδες και νομίζω ότι αυτό που τις ξεχωρίζει και έχει αγαπήσει ο κόσμος, είναι πως το κάθε σχέδιο είναι μοναδικό και δεν θα το βρει κανείς πουθενά αλλού! Τόσο τα σχέδιά τους, όσο και τα διακοσμητικά τους, είναι όλα δικά μου και είναι στο χέρι! Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει μαζί και το αυτοσχέδιο κουτάκι τους, που τις κάνει ιδανικές για δωράκι για τις γιορτές. Οι λαμπάδες δεν είναι μόνο παιδικές και νεανικές γιατί… όλοι κρύβουν ένα παιδί μέσα τους, οπότε σχεδιάζουμε και για μεγαλύτερες ηλικίες!

Οι λαμπάδες χωρίζονται σε δύο ενότητες, ως συνήθως, για τα αγοράκια και τα κοριτσάκια. Άλλωστε το βασικό target group είναι οι παιδικές ηλικίες και πιο σπάνια μέχρι και τα 20 – 25. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες μεμονωμένες λαμπάδες που είναι για μεγαλύτερης ηλικίας κυρίες και κυρίους, οι οποίες είναι πιο σοβαρές.

Κάθε λαμπάδα θέλει αρκετή ώρα για να ετοιμαστεί, καθώς πολλές είναι ραμμένες και κάθε κουτί θέλει το δικό του ύφασμα για να ταιριάξει. Αυτό όμως είναι που τις ξεχωρίζει από τις τυποποιημένες. Οι τιμές κυμαίνονται από 16 – 17 ευρώ, όσον αφορά αυτές που πάνε μαζί με τα κουτάκια αλλά κα κάποιες μεμονωμένες που κοστίζουν 13-14 ευρώ. Κάποιες φορές μάλιστα, επειδή έχω και τα κοσμήματα, έχω τη δυνατότητα να συνδυάσω θεματικά κάποιες λαμπάδες με αυτά. Για παράδειγμα, μια πεταλούδα που μπορεί να είναι το θέμα της λαμπάδας, μπορεί να συνδυαστεί και με το αντίστοιχο κόσμημα ως συνοδευτικό.

Επιπρόσθετα, υπάρχει και η δυνατότητα των παραγγελιών, για να φτιάξουμε κάτι πιο προσωπικό, κάτι πιο custom για κάποιον που το επιθυμεί. Απλά επειδή είναι χρονοβόρο και το Πάσχα έρχεται, παραγγελίες δεχόμαστε μέχρι και αυτήν την εβδομάδα.

ΧΑ: Πριν από μερικές ημέρες, διοργανώσατε ένα Bazaar στο κατάστημά σας, όπου όσοι παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να δουν ένα δείγμα της δουλειάς σας και να αγοράσουν ό,τι τους άρεσε, ενώ ένα ποσοστό από τις αγορές, δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό! Πώς πήρατε αυτή την απόφαση, ποιο ίδρυμα βοηθήσατε και πώς τα πήγε το Bazaar;

ΕΚ: Η ιδέα του Bazaar προέκυψε και ενόψει Πάσχα και λόγω προσωπικής ευαισθησίας. Πάντα μου άρεσε να προσφέρω για καλούς σκοπούς και επειδή στο παρελθόν – όταν και είχα χρόνο – επισκεπτόμουν και άλλα bazaars και μου άρεσε να βοηθώ. Επειδή λοιπόν τώρα δεν είχα τον χρόνο να πάω εγώ κάπου, είπα να το διοργανώσω εγώ! Έτσι, είχα μια επαφή με τον σύλλογο Φροντίδα, ο οποίος είναι για τα παιδάκια με σύνδρομο Down και είναι ένας σχετικά μικρός σύλλογος. Δεν ήθελα να βοηθήσω κάποιο μεγάλο ίδρυμα που έχει ήδη αρκετούς πόρους και τα καταφέρνει, αλλά ένα πιο μικρό. Στο bazaar, ο κόσμος μπορούσε να δει όλα τα εκθέματα μας και από κάθε αγορά, δίναμε 3 ευρώ στο ίδρυμα. Νομίζω πως στέφθηκε από επιτυχία, καθώς ήρθε πολύς κόσμος, ο οποίος έκανε τις αγορές του και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος.


ΧΑ: Είσαι ευχαριστημένη από τα όσα έχεις καταφέρει ως τώρα; Μιας που είσαι νέα κοπέλα και το «έχεις» με τις νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο, πόσο σε έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα αυτά, που για άλλους επιχειρηματίες – μεγαλύτερης ηλικίας - είναι άγνωστα;

ΕΚ: Από άποψη δουλειάς είμαι πολύ ευχαριστημένη, καθώς μας έχει γνωρίσει ήδη αρκετός κόσμος και τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Μάλιστα με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως όποιος μας επισκέπτεται για πρώτη φορά, μετά ξαναέρχεται και όχι μόνο αυτό, αλλά μας συστήνει σε φίλους και γνωστούς.

Ναι, με έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα οι νέες τεχνολογίες και το Διαδίκτυο, καθώς υπάρχει σωστή οργάνωση στο θέμα του site και μας βοηθάει πολύ ενώ έχουμε κάνει και το κομμάτι του e-shop. Παράλληλα, εκτός από τις αγορές μέσω του e-shop και αυτές από το ίδιο το κατάστημα, μεγάλος είναι και ο αριθμός όσων παραγγέλνουν μέσω… Facebook με ένα inbox! Έτσι μάλιστα, γίνεται ένα σεβαστό μέρος των πωλήσεων ειδικά στις λαμπάδες! Φέτος μάλιστα, λαμπάδες έχουμε στείλει κατόπιν παραγγελίας, στο Λονδίνο, στη Γερμανία ακόμα και στην Αυστραλία! Είναι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό και είτε θέλουν να στείλουν λαμπάδες στους δικούς τους στην Ελλάδα, είτε και σε βαφτιστήρια τους στο εξωτερικό! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση και με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς δεν ήταν αυτό το target group μου!

ΧΑ: Όλα αυτά, φαντάζομαι σε απασχολούν πολλές ώρες την ημέρα. Τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

ΕΚ: Ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος λόγω της δουλειάς, αλλά όποτε καταφέρνω να ξεφύγω λιγάκι, μου αρέσει να εκτονώνομαι κάνοντας γυμναστική, πηγαίνοντας στο κολυμβητήριο γιατί λατρεύω το νερό και το κολύμπι ή κάνοντας βόλτες! Επίσης ,μου αρέσει πάρα πολύ να ταξιδεύω και προσπαθώ μέσω των ταξιδιών που κάνω, όχι μόνο να χαλαρώνω και να ηρεμώ αλλά να παίρνω και ιδέες και να εμπνέομαι.

ΧΑ: Ποιο νομίζεις πως είναι το φόρτε σου στο σχέδιο, ή πού έχεις μεγαλύτερη αδυναμία όταν σχεδιάζεις;

ΕΚ: Νομίζω πως έχω μια παραπάνω αδυναμία στα σανδάλια, λόγω του καλοκαιριού που το λατρεύω! Νομίζω πως το διασκεδάζω περισσότερο όταν τα φτιάχνω! Σκεφθείτε, ότι ήδη έχω κάνει τα προσχέδια για τα σανδάλια και τις τσάντες καθώς… βιάζομαι να μπω στο mood του καλοκαιριού!

ΧΑ: Πώς θα ήθελες να είναι η επιχείρηση σου, αλλά και εσύ, σε 20 χρόνια;

ΕΚ: Όσον αφορά την επιχείρηση, δεν θα ήθελα να έχω επεκταθεί ιδιαίτερα και να έχω τα πολλά υποκαταστήματα, καθώς θεωρώ ότι δεν θα τα προλαβαίνω όλα και θα χαθεί το στοιχείο του χειροποίητου. Δεν θα μπορούσα έτσι να διατηρήσω αυτό το ύφος, που είναι αυτό που αγαπώ. Δεν θα ήμουν εγώ. Αυτό που θα ήθελα επίσης, είναι ίσως να έχω κάποιον που να μπορεί να με βοηθάει ενεργά για να ξεκουράζομαι κι εγώ, γιατί τώρα σχεδόν μένω εδώ μέσα!

Θα ήθελα να συνεχίσει να πηγαίνει καλά και να αρέσει στον κόσμο και να έχει αποκτήσει μια δυναμική και μια σταθερότητα. Δεν έχω τις τρελές φιλοδοξίες για να βγάζω τα πολλά χρήματα, αλλά θα ήθελα το μαγαζί να είναι βιώσιμο, ώστε να είμαι εγώ καλά και να μπορώ να κάνω όσα μου αρέσουν. Όχι τίποτα υπερβολικό, αλλά να μην πεινάσουμε κιόλας!

ΧΑ: Τι θα βρει κάποιος στο δικό σου κατάστημα που δεν θα τα βρει αλλού; Τι είναι αυτό που θεωρείς ότι σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Θεωρώ ότι θα βρει πράγματα τα οποία δεν θα βρει αλλού, γιατί τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από εμένα και αυτό τους δίνει μια μοναδικότητα. Θεωρώ πως η μοναδικότητα και η αυθεντικότητα λείπει από τις ζωές μας, ενώ πλέον με την κινεζική αγορά που κυριαρχεί σε τέτοια είδη, σαν να έχουν αρχίσει όλα να γίνονται ένα! Προσπαθούμε ακόμα να έχουμε λογικές και προσιτές τιμές, γιατί αυτό που περνά η χώρα όλοι το ζούμε και το βιώνουμε και κακά τα ψέματα δεν μπορείς πλέον να αγοράζεις ούτε πολλά πράγματα, ούτε συχνά. Εδώ, μπορείς να βρεις κάτι που να είναι και κομψό και αυθεντικό και να μπορείς να ανταποκριθείς στην αγορά του.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση : Τσαμαδού 45, Πειραιάς

ΤΚ : 18532

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2104100436 & 6978616305

Email : everklassy@gmail.com

Facebook: facebook.com/Handmadebyeverklassy

Site: www.everklassy.com

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο 10:00 - 15:00 & Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10:00-14:30 & 17:00-20:30



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ