Μόνο στο eirinika.gr: GREEK NEWS: Δύο αδέλφια έφτιαξαν με αγάπη και τυποποίησαν με γούστο τα μυστικά της Κρητικής μακροζωίας και τώρα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο

Όταν ρωτήσεις τα δύο αδέρφια Γιάννη και Ηρώ Μαγριπλή ποιο είναι το όραμα τους η απάντηση έρχεται αβίαστα και ξεκάθαρη: στην εποχή της μαζικής αλλά όχι απαραίτητα και ποιοτικής παραγωγής, ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να είναι σίγουρος, πως σε αυτή τη μικρή πατουλιά γης θα βρει αγνά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας που εδώ και χιλιετίες αποτελούν το μυστικό της καλής υγείας και μακροζωίας των Κρητικών.

Όταν ρωτήσεις τα δύο αδέρφια Γιάννη και Ηρώ Μαγριπλή ποιο είναι το όραμα τους η απάντηση έρχεται αβίαστα και ξεκάθαρη: στην εποχή της μαζικής αλλά όχι απαραίτητα και ποιοτικής παραγωγής, ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να είναι σίγουρος, πως σε αυτή τη μικρή πατουλιά γης θα βρει αγνά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας που εδώ και χιλιετίες αποτελούν το μυστικό της καλής υγείας και μακροζωίας των Κρητικών.



Ο Γιάννης και Ηρώ δημιούργησαν την CRETAN FIELDS πριν από λίγους μήνες 2013 με σκοπό να προωθήσει τα κρητικά προϊόντα σε όσο το δυνατό περισσότερες χώρες του κόσμου και να αναδείξει το εξαιρετικό πρότυπο της υγιεινής κρητικής διατροφής. Ε.Ν.: Πώς το αποφασίσατε να δημιουργήσετε την επιχείρηση αυτή?

Ρώτησα λοιπόν τον Γιάννη και την Ηρώ για να μάθω περισσότερα για τα πεντανόστιμα και καλαίσθητα δημιουργήματα τους:

Η.Μ.. Ασχολούμαστε πολλά χρόνια με τα τρόφιμα, είτε ως βιολόγος υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου που εργάστηκα σε εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κρήτη, είτε στην έρευνα συστατικών διατροφής, είτε ο αδελφός μου ως επιχειρηματίας ιδιοκτήτης επιχείρησης 3ης γενιάς (από το 1938) στο χώρο της εστίασης . Έτσι λοιπόν, και με βάση την αγάπη μας για το πρότυπο της εξαιρετικά υγιεινής και μοναδικής κρητικής διατροφής, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση για την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων.



Ε.Ν.: Αναφέρεστε στα κρητικά προϊόντα. Αυτά που εσείς προβάλλετε και διαθέτετε είναι απαραίτητα κρητικά;

Η.Ρ.: Τα προϊόντα μας είναι μόνο κρητικά και μόνο από παραγωγούς της Κρήτης. Ποτέ δε θα βαπτίσουμε ένα προϊόν κρητικό επειδή θα υπάρξει έλλειψη από αυτό το συγκεκριμένο, στο νησί μας. Άλλωστε, υπάρχουν τόσοι παραγωγοί με τόσα υπέροχα και υψηλής βιολογικής αξίας προϊόντα που δε χρειάζεται να αποτανθούμε αλλού. Αν κάτι τελειώσει, ενημερώνουμε τον πελάτη και εκείνος το εκτιμά ιδιαίτερα.

Ε.Ν.: Μπορείτε να μας αναφέρετε ποια είναι τα προϊόντα που διαθέτετε προς το παρόν;

Γ.Μ.: Έχουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που εξάγεται με ψυχρή έκθλιψη οξύτητας 0,2 ή 0,3%, πετιμέζι, μαρμελάδες, μέλι, παξιμάδι, σταφίδα, ξινόχοντρο, αρωματικό ελαιόλαδο, βότανα και σαπούνια. Αυτοί είναι οι αρχικοί μας κωδικοί. Θα εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας σταδιακά με νέα προϊόντα όπως για παράδειγμα, αποξηραμένα ντοματάκια, πάστα ελιάς, κάπαρη και άλλα καλούδια.



Ε.Ν.: Για ποιους λόγους θα πρέπει να προτιμήσει κάποιος και να επιλέξει-ενσωματώσει στην καθημερινή του διατροφή την κρητική κουζίνα;

Η.Μ.: Μα είναι πολύ απλό! Ανεξάρτητα με το πόσο μεγάλη προβολή γίνεται γιʼ αυτό το πρότυπο διατροφής καθώς και το πόσο καλό κάνει η ενσωμάτωση ενός τέτοιου τρόπου διατροφής στην καθημερινότητά μας, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές σε ιατρικές μελέτες που αφορούν σώμα και πνεύμα, φυσική και διανοητική κατάσταση, τα κρητικά προϊόντα είναι αγνά και μη επεξεργασμένα, συλλέγονται με τον ίδιο τρόπο εδώ και χιλιετίες και τα καταναλώνουμε εμείς οι ίδιοι μαγειρεύοντάς τα όπως έκαναν οι πρόγονοί μας από «αρχαιοτάτων χρόνων».



Ε.Ν.: Και ειδικότερα, γιατί θα πρέπει κάποιος να επιλέξει Cretan Fields;

Γ.Μ.: Η επιχείρηση επιλέγει μόνο πιστοποιημένα προϊόντα κατά τα διεθνή πρότυπα ISO και HACCP  από κρητικούς παραγωγούς που ασχολούνται βαθιά με το αντικείμενο της καλλιέργειας και παραγωγής- τυποποίησης πιστοποιημένων προϊόντων. Η αναζήτησή μας για ποιοτικά προϊόντα είναι διαρκής. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι μόνο τα δικά μας προϊόντα είναι καλά. Πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά και να αναδείξουν την κρητική διατροφή. Άλλωστε, είμαστε σε ένα μικρό νησί που δεν μπορεί παρά να παράγει σε συγκεκριμένες ποσότητες ποιοτικά προϊόντα.



Ε.Ν.: Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε, δηλαδή, με άλλες εταιρείες του είδους σας;

Γ.Μ.: Μα ήδη βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας συνεργασίας για τη δημιουργία ενός κρητικού παντοπωλείου στο Κίεβο της Ουκρανίας, μετά από την επιτυχημένη παρουσία μας στο «Κρητικό Φθινόπωρο», την Έκθεση που διοργανώθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας 11-14 Οκτωβρίου 2013, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Κιέβου καθώς και των Επιμελητηρίων του νησιού μας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά

Ε.Ν.: Πιστεύετε, άρα, ότι «η ισχύς εν τη ενώσει»;

Γ.Μ.: Αυτό ακριβώς. Και είναι ένα μελανό σημείο στην ιστορία της Κρήτης η μη συνεργασία ανάμεσα στους παραγωγούς. Παρόλʼ αυτά, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα στις μέρες μας καθώς οι νέοι παραγωγοί και μορφωμένοι είναι, και στηρίζονται στην εμπειρία των γηραιότερων αλλά και ανοιχτοί σε θέματα συνεργασίας. Κάτι αισιόδοξο το οποίο πρέπει και θα αποφέρει καρπούς.



Ε.Ν.: Είσαστε μια νέα επιχείρηση. Τι συνεργασίες έχετε προς το παρόν και σε ποιες χώρες;

Η.Μ.: Προς το παρόν, έχουμε ήδη συνάψει συνεργασίες σε Ελβετία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Αμερική, Σουηδία, Ελβετία, προιόντα μας διατίθονται στις χώρες αυτές. Ελπίζουμε με την επισφράγιση των συμφωνιών, ότι θα έχουμε και στην Ουκρανία, σύντομα. Και φυσικά προιόντα μας διατίθονται σε καταστήματα στην Κρήτη και την Αθήνα.

Ε.Ν.: Πώς βλέπετε το μέλλον αυτής της επιχείρησης;

Γ.Μ.: Σίγουρα, τίποτα δε χαρίζεται απλόχερα, πόσο μάλλον στην εποχή μας. Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να προσπαθούμε για κάτι καλύτερο. Σε λίγες ημέρες τελειώνουμε και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα μέσα από το οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράζουν κρητικά προϊόντα. Αλλά, κάνουμε κι άλλες κινήσεις, όπως ενημέρωση και προβολή, κάτι που είναι βασικό για να επιλέξει ένας μελλοντικός καταναλωτής τα προϊόντα μας. Εντός των ημερών, θα κυκλοφορήσει άρθρο μας σε Ουκρανικό περιοδικό γαστρονομίας. Επίσης, θα διοργανώνουμε και κάποιους διαγωνισμούς ανά μήνα με δώρα μικρά ή μεγαλύτερα.

Ε.Ν.: Σας ευχαριστούμε  και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ