Αποκλειστικό: Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει και χορεύει σαν Αζέρος, η Ευγενία Μανωλίδου παρουσιάζει σε άπταιστα αγγλικά και ο Άδωνις της δίνει το φιλί της επιβράβευσης! Πού έγιναν όλα αυτά;

Περισσότεροι από 120 καλλιτέχνες από το Αζερμπαϊτζάν προσέφεραν ένα μοναδικό ταξίδι στη «Χώρα της Φωτιάς», σε μία μουσική και χορευτική παράσταση αζέρικης μουσικής και χορού, σε μία έμπρακτη απόδειξη ότι οι δεσμοί μεταξύ Αθήνας και Μπακού, πέραν από την ενεργειακή συνεργασία και τους αγωγούς φυσικού αερίου, είναι ισχυροί και στον χώρο του Πολιτισμού. 

Περισσότεροι από 120 καλλιτέχνες από το Αζερμπαϊτζάν προσέφεραν ένα μοναδικό ταξίδι στη «Χώρα της Φωτιάς», σε μία μουσική και χορευτική παράσταση αζέρικης μουσικής και χορού, σε μία έμπρακτη απόδειξη ότι οι δεσμοί μεταξύ Αθήνας και Μπακού, πέραν από την ενεργειακή συνεργασία και τους αγωγούς φυσικού αερίου, είναι ισχυροί και στον χώρο του Πολιτισμού. 
Επιμέλεια & φωτογραφίες: Ειρήνη Νικολοπούλου
Mehriban Aliyeva, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη


Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αυτής της παράστασης είχε η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το  «Ίδρυμα Heydar Aliyev» και το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».


Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα του Αζερμπαϊτζάν συνοδευμένο από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα σε ένα μεγαλειώδες καλλιτεχνικό γεγονός, που συνδύαζε την αέναη χορευτική παράδοση της χώρας του Καυκάσου με το μοναδικό μουσικό ηχόχρωμά της που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, στο παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο. 


Ομολογώ πως πρέπει να αισθάνομαι πολύ τυχερή που μπροστά μου ακριβώς ήταν ο Σάκης Ρουβάς! Δεν σταμάτησα να τον τραβάω φωτό καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως ακριβώς δεν σταμάτησε και αυτός να χορεύει και να τραγουδά ενθουσιασμένος από τα αζερικά χορευτικά συγκροτήματα και τη Συμφωνική Ορχήστρα.  

Παρούσα στην παράσταση ήταν η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Μεχριμπάν Αλίγεβα, πρόεδρος του Ιδρύματος Ηeydar Αliyev και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων - Μπακού 2015. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν επίσης ο αζέρος Υφυπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας του Αζερμπαϊτζάν, Αζάν Ραχμάνοφ, και ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας, Ραχμάν Μουσταφάγεφ. 
Στην πρώτη σειρά και λίγο πιο μακριά από τον Σάκη Ρουβά, καθόταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος & ιδρύτρια του ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και νονά του τρίτου παιδιού του, της Αριάδνης. Μαζί με τον Σπύρο Καπράλο, τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, έμειναν κι αυτοί εμβρόντητοι μπροστά στο οπτικοακουστικό υπερθέαμα.
Εδώ η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ετοιμάζεται να χαιρετίσει τον δημοσιογράφο, Γιώργο Παπαχρήστο με την εντυπωσιακή σύντροφό του


Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η Ευγενία Μανωλίδου, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με τα άψογα αγγλικά της και το λευκό κολλητό φουστάνι που φορούσε, το οποίο δεν έδειχνε με τίποτα πως μόλις έχει γεννήσει το 4ο παιδί της. 

Η Ευγενία Μανωλίδου
Λίγο μετά την παρουσίαση, η Ευγενία Μανωλίδου, φόρεσε ένα παλτό γιατί το κρύο ήταν τσουχτερό και πήγε και έκατσε δίπλα στον σύζυγό της, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος της έδωσε ένα ζεστό φιλί και μια αγκαλιά για να τη συγχαρεί!
Με την παράσταση στο Ηρώδειο κορυφώθηκε το φετινό, άκρως εντυπωσιακό και επιτυχημένο, πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη των διμερών πολιτισμικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση ελληνικών σχολείων.
Αξίζει να σημειώσουμε πως από τους 28 βιολιστές, οι 20 ήταν γυναίκες ενώ το πρώτο βιολί, ήταν πραγματικά το... «κάτι άλλο»!


Ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρών στο Ηρώδειο για να στηρίξει την Ευγενία Μανωλίδου




Γιώργος και Νανά Καραγκούνη

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας, Ραχμάν Μουσταφάγεφ, μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά


















Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποχωρεί μαζί με τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, αφού πρώτα ως γνήσιος gentleman, της προσέφερε ένα μπουκέτο λουλούδια για επιβράβευση!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ