Mε τεχνικά προβλήματα, Πρετεντέρη μοδάτο - αξύριστο και την Μαρία Σαράφογλου κομψή αλλά ζαλισμένη από τις καμέρες που δεν υπάκουαν έκανε πρεμιέρα το δελτίο στο Mega! (βίντεο)

Μπορεί και τις προηγούμενες ημέρες η Μαρία Σαράφογλου να ήταν στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, όμως απόψε ήταν η «επίσημη πρώτη» για την γνωστή δημοσιογράφο. Η Μαρία Σαράφογλου είναι εκείνη που ανέλαβε κι επισήμως τη θέση της Ολγας Τρέμη, έπειτα από την οικειοθελή της παραίτηση από το δελτίο του μεγάλου καναλιού μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια. Η Μαρία Σαράφογλου καλωσόρισε το κοινό όρθια, έχοντας πίσω της τη νυχτερινή Αθήνα με φόντο την Ακρόπολη και όχι τη γνωστή αίθουσα των δημοσιογράφων του καναλιού. Ακόμη και  το γραφείο της δεν ήταν πια εκείνο της Ολγας Τρέμη.

Η υποδοχή της Μαρίας Σαράφογλου στο κοινό στην «επίσημη πρώτη»
http://www.raxevsky.com/Uploads/Resources/7412/_mg_7840-enlarge.jpg

Οσον αφορά στη δομή του δελτίου των οκτώ πολλά ήταν εκείνα που είχαν ακουστεί. Το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, το... μυστήριο λύθηκε και οι αλλαγές στην... μετά Τρέμη εποχή ήταν παντού εμφανείς. Πέρα από το φόντο και τις παρεμβάσεις στο οπτικοακουστικό υλικό που πλέον παρουσιάζεται πιο ζωντανά και πιο παραστατικά στο κοινό, ένα άλλο στοιχείο είναι εκείνο που τραβάει την προσοχή των τηλεθεατών. Οι συνδέσεις έχουν αλλάξει, ενώ η παρουσίαση θεμάτων γίνεται με τους δημοσιογράφους όρθιους, έχοντας από πίσω τους μεγάλη οθόνη με εικόνες και βίντεο σχετικά με το εκάστοτε θέμα, αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Η πιο μεγάλη αλλαγή, ωστόσο, εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα παράθυρα, που αποτελούσαν το κυρίαρχο στοιχείο του δελτίου με την Ολγα Τρέμη και σχολιαστές τους Γιάννη Πρετεντέρη, Παύλο Τσίμα, Μανώλη Καψή κ.ά., από την Δευτέρα αποτελούν οριστικά παρελθόν. Το πολιτικό σχόλιο που μέχρι και την περυσινή τηλεοπτική σεζόν καταλάμβανε μεγάλη θέση στο δελτίο του Mega -και που για πολλούς ήταν και ο λόγος που το δελτίο έχασε την πρωτιά- από την φετινή χρονιά περιορίστηκε σε μία ολιγόλεπτη συζήτηση και μάλιστα «ενώπιος ενωπίω» ανάμεσα στην Μαρία Σαράφογλου και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος στην «επίσημη πρώτη» εμφανίστηκε αξύριστος! Το πλάνο δε με την κυρία Σαράφογλου να γυρνά προς τον κ. Πρετεντέρη θύμισε σε πολλά το δελτίο του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη και καλεσμένους δημοσιογράφους του σταθμού και της «Καθημερινής».

Αξύριστος εμφανίστηκε ο Γιάννης Πρετεντέρης 


Από τις ηχηρές απουσίες στο δελτίο των οκτώ ήταν εκείνες του Παύλου Τσίμα και του Μανώλη Καψή που ήταν βασικοί σχολιαστές στα παράθυρα γύρω από την Όλγα Τρέμη. Αντίθετα δεν υπήρξε καμία σημαντική αλλαγή στους δημοσιογράφους που μεταδίδουν τα ρεπορτάζ. Στους δέκτες μας είδαμε, μεταξύ άλλων, τους Σωτήρη Δανέζη, Μίνα Καραμήτρου, Δημήτρη Τάκη, Ράνια Τζίμα και Ελένη Λαζάρου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως από την πρεμιέρα, δεν έλειψαν και τα... απρόοπτα  Στα πρώτα κιόλας λεπτά του δελτίου και με τον Γιώργο Παππού να μεταδίδει όλα τα νεώτερα σχετικά με το πεδίο των οικονομικών εξελίξεων, ο ήχος χάθηκε! Αυτό μάλιστα έγινε δύο φορές και για σχεδόν ένα λεπτό δεν ακουγόταν απολύτως τίποτα. Σε όλα τα υπόλοιπα θέματα, βέβαια, η... βλάβη είχε αποκατασταθεί κι όλα κύλησαν ομαλά. 

Δείτε την έναρξη του δελτίου του Mega 

document.write( '

' );

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ