Πώς να προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι κάνοντας ανοιξιάτικη «αποτοξίνωση» και ανανεώνοντας τον οργανισμό σας!

Η εποχή σιγά-σιγά αλλάζει, η άνοιξη έχει μπει για τα καλά. Η άνοιξη είναι ο καιρός προετοιμασίας για το καλοκαιράκι, αυτό σημαίνει αλλαγή καιρού και κλίματος.

Η εποχή σιγά-σιγά αλλάζει, η άνοιξη έχει μπει για τα καλά. Η άνοιξη είναι ο καιρός προετοιμασίας για το καλοκαιράκι, αυτό σημαίνει αλλαγή καιρού και κλίματος.

Για αυτό τον λόγο πρέπει να προσέξουμε τον εαυτό μας και να τον φροντίσουμε όπως μας αξίζει για το καλοκαιράκι. Ανανεωμένες και βελτιωμένες! Πιο όμορφες και λαμπερές από ποτέ! Τι χρειαζόμαστε για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα; Ο οργανισμός μας χρειάζεται την κατάλληλη περιποίηση και αποτοξίνωση από κακές συνήθειες των προηγούμενων μηνών και του χειμώνα. Εδώ λοιπόν σας έχω κάποιες προτάσεις αποτοξίνωσης και ανανέωσης του οργανισμού σας για την άνοιξη που μας έρχεται:

1. Ενυδάτωση επιδερμίδας

Γιατί χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση η επιδερμίδα μας όταν ο καιρός ανοίγει; Χρειαζόμαστε περισσότερη ενυδάτωση, γιατί λόγω αλλαγής καιρού και θερμοκρασίας η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται περισσότερο! Η ενυδάτωση είναι η θεραπεία του αφυδατωμένου δέρματος!

Τι είναι η αφυδάτωση; Είναι η απώλεια νερού από το δέρμα, κάτι που συμβαίνει εντονότερα την άνοιξη και το καλοκαίρι, λόγω της ξηρασίας, της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της έκθεσης στον ήλιο, του αλατιού της θάλασσας, της αλμύρας, του χλωρίου της πισίνας, του καύσωνα, του κλιματισμού και του ιδρώτα! Όλα αυτά, κάνουν το δέρμα αφυδατωμένο, να χάνει δηλαδή μεγάλο μέρος του νερού του!

Ακόμα, στην αφυδάτωση συμβάλλουν η έλλειψη φρούτων και λαχανικών, καθώς και το κάπνισμα αλλά και το άγχος! Υπάρχουν πολλές σπιτικές μάσκες και συνταγές για ενυδάτωση στο σπίτι (βρες συνταγές στο βιβλίο «Μαγειρεύω Καλλυντικά», εκδόσεις Παπαδόπουλος της Μαρίας Μαρίνας Σεραφειμίδου), που μπορείτε εύκολα να βρείτε και να κάνετε συχνά, αλλιώς επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα του εμπορίου, που ταιριάζει στην δικιά σας επιδερμίδα και θα χρησιμοποιείτε καθημερινά σε καθαρό πρόσωπο, πρωί ή βράδυ πριν το μακιγιάζ σας ή μετά το ντεμακιάζ σας! Υπάρχουν πολλές ενυδατικές κρέμες, σε λογικές τιμές!

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ