Ρέμος, Ζουγανέλης, Ασλανίδου στο «Διογένης­ Studio»: «Γινόμαστε ο ένας η ανάσα του άλλου»

Σε μια εποχή που απαιτεί νέες ιδέες και πρακτικές από καλλιτέχνες κι επιχειρηματίες, η «Μοιραία συνάντηση» που ξεκινάει από αύριο Παρασκευή 5/12 στο «Διογένης­ Studio» είναι μια πρόταση η οποία παντρεύει το λαϊκό τραγούδι με τη σατιρική πρόζα.

Για το τριπλό ραντεβού τους μας μιλούν ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Μελίνα Ασλανίδου, οι οποίοι γίνονται ο ένας η ανάσα του άλλου, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που αφήνει να μπει λίγος από τον αέρα της αλλαγής των συνηθειών στη νύχτα.

«Οι νύχτες μας θα αποκτήσουν χαμόγελο», λέει ο Αντώνης Ρέμος παίρνοντας πρώτος το λόγο για να μας προϊδεάσει για τη «Μοιραία συνάντησή» του με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τη Μελίνα Ασλανίδου στο «Διογένης Studio» (με τη συμμετοχή του ηθοποιού Σωκράτη Πατσίκα και της τραγουδίστριας Στεφανίας Ρίζου ), ενώ σπεύδει να δώσει το στίγμα αυτής της μουσικής παράστασης αντιπαραβάλλοντάς την με την «παρακμή», τη «σπατάλη» και την «ψευδαίσθηση» της εποχής που «ζούσαμε τη ζωή άλλων».
Έχει την αξία του να ακούς έναν τραγουδιστή του βεληνεκούς του Ρέμου να λέει ότι ήταν δική του απόφαση να μην υπάρχουν λουλούδια κι επιθυμεί να τραγουδάει χωρίς να εκμεταλλεύεται τον κόσμο σε μια ευάλωτη συναισθηματική στιγμή, αναγκάζοντάς τον να ξοδέψει αλόγιστα χρήματα. «Δεν ήταν ηθικό το θέαμα των λουλουδιών που κόστιζαν εκατομμύρια, όσο κι αν εγώ το θεωρούσα επιβράβευση για τη δουλειά μου», συμπληρώνει χωρίς να υποχωρεί στην αυτοκριτική­ του.

Αλλά και πέρα από το ιδεολογικό σκέλος, έχει ενδιαφέρον η στροφή ενός τραγουδιστή που δεν έχει σταματήσει στιγμή να παράγει τεράστιες επιτυχίες σε ένα μεικτό θέαμα, το οποίο αρχίζει και τελειώνει νωρίτερα και τροποποιεί τις συνθήκες της λαϊκής ψυχαγωγίας. «Για άλλη μία χρονιά υπερήφανος» λοιπόν ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος μετά το μουσικοθεατρικό βάπτισμα του πυρός στο Pantheon (με την Άννα Βίσση ) θα κάνει βεβαίως αυτό που ξέρει καλύτερα, θα τραγουδήσει δηλαδή ένα ρεπερτόριο που δεν χάνει ποτέ τη δυναμική του αλλά και θα δείξει τις υποκριτικές του δυνατότητες στα σκετς και τα βίντεο που έχουν γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Μιχαήλ Άνθης.

Ο Ζουγανέλης, ο πατέρας του συνδυασμού τραγούδι - πρόζα στη νυχτερινή διασκέδαση (από το πλακιώτικο «Σούσουρο», όπως μου θυμίζει ), αποδέχτηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό το ραντεβού του σε αυτήν τη «Μοιραία συνάντηση», την οποία και σκηνοθετεί. από τη μία γιατί δεν πιστεύει στη σύνθεση ομοίων πραγμάτων και από την άλλη γιατί θεωρεί ότι το λαϊκό τραγούδι είναι ό,τι καλύτερο συμβαίνει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, ενώ συμπληρώνει ότι το καλό και το κακό είναι παντού. Προφανώς στους δύο συνεργάτες του έχει βρει τους καλύτερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού, όπως καταλαβαίνω από τους χαρακτηρισμούς του για εκείνους: «Ο Ρέμος κουβαλάει πάρα πολλές ιδιότητες. Κουβαλάει την αυτοδυναμία των μεταναστών γονιών­ του, όπως και η Ασλανίδου τη λογική του λαϊκού τραγουδιού ως συνθήκης ψυχαγωγίας κι επικοινωνίας, ακόμη και τις απερισκεψίες του, ενώ είναι πάντα χαμηλών τόνων.

Η Μελίνα είναι ένα παιδί που άστραψε τα τελευταία χρόνια περισσότερο λέγοντας τραγούδια που μιλούσαν στην καρδιά του κόσμου». Με διαφορετικά λόγια απ’ ό,τι το έθιξε ο Ρέμος, αλλά με την ίδια πεποίθηση ότι η εποχή μας ζητάει άλλου τύπου θεάματα, ο Ζουγανέλης αναφέρει: «Θα ξοδευτεί που θα ξοδευτεί ο κόσμος, θέλει όταν βγαίνει να τα συνδυάζει όλα. Νομίζω ότι η δομή ενός προγράμματος όπως αυτό που θα παρουσιάσουμε είναι πιο ουσιώδης, ξεκούραστη κι εναλλακτική, όχι μόνο αισθητικά». Σε μια σχετική ερώτηση για τις αλλαγές στη νύχτα και το τέλος των μπουζουκιών όπως τα γνωρίζαμε η Μελίνα Ασλανίδου παρατηρεί με τη σειρά της: «Ο χρόνος θα το δείξει. Όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους. Δεν θα έλεγα ότι έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά εξελίσσονται, αλλάζουν μορφή και κρίνονται από το χρόνο και από το κοινό».

Η πρόταση για τη «Μοιραία συνάντηση» (όπου θα τραγουδήσει και θα έχει ένα μικρό, ουσιαστικό και πικάντικο ρόλο στα σκετς ) ήταν μια ευχάριστη έκπληξη την οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ως πρόκληση. Και φαίνεται από τη γνώμη της για τον Ρέμο και τον Ζουγανέλη ότι περιμένει με ανυπομονησία αυτό το διπλό ραντεβού: «Από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε ο Αντώνης μου έκλεψε την καρδιά. Είναι μοναδικός στο να σε ταξιδεύει με τα τραγούδια του και να σε πηγαίνει στις πιο βαθιές σπηλιές των συναισθημάτων σου. Αυτό νομίζω είναι που τον κάνει ξεχωριστό. Μου αρέσει πολύ που και οι δύο συνεργάτες μου είναι ευφυέστατοι, πολυτάλαντοι και δημιουργικοί».

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ