Εστιατόρια με τζάκι: 6 χειμωνιάτικες διευθύνσεις

Το κρύο είναι τσουχτερό, ο χειμώνας είναι – σχεδόν επίσημα – εδώ και τα μπουφάν αποτελούν καθημερινή επιλογή ένδυσης.

 

του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Πλέον ήρθε η ώρα για να «χουχουλιάσουμε» απολαμβάνοντας αγαπημένες γεύσεις. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Επιλέγοντας αγαπημένα εστιατόρια με τζάκι, παραδοσιακή ατμόσφαιρα και φυσικά λαχταριστά πιάτα. 

Κρυστάλλης

Πλατεία Αγίας Τριάδος 1, Πεντέλη, τηλ.: 210 6136838 

Ένα από τα πρώτα ψητοπωλεία στην θρυλική πλατεία της Πεντέλης, έχει ήδη ανάψει το μεγάλο του τζάκι στην εσωτερική σάλα και μας περιμένει να απολαύσουμε τις εκλεκτές του γεύσεις. Στα δυνατά σημεία του συγκαταλέγονται το κοντοσούβλι, τα λουκάνικα, το κοκορέτσι, το γουρουνόπουλο και το αρνάκι στη σούβλα. Τα ορεκτικά είναι μεν παραδοσιακά, αλλά ξεφεύγουν από το τρίπτυχο τζατζίκι-πατάτες-χωριάτικη, και περιλαμβάνουν προτάσεις όπως μελιτζάνες γεμιστές με τυριά και ωραιότατη φάβα. Για τους λιγότερο παραδοσιακούς τύπους, υπάρχουν και λίγες πιο μοντέρνες προτάσεις, όπως σνίτσελ με ροκφόρ και σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα με ντοματίνια. Τιμές: 18-20€ το άτομο.

Argentina

 Μπιττάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνος, τηλ.: 22940 66476 

Το αργεντίνικο steakhouse – «ναός» για τους κρεατοφάγους της Αθήνας και των προαστίων σερβίρει ίσως το καλύτερο κρέας που έχουμε δοκιμάσει σε αυτήν την τιμή. Τον χειμώνα το τζάκι στο κέντρο της μεγάλης του σάλας δίνει την έξτρα ζεστασιά που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε όπως πρέπει τις γιγαντιαίες μερίδες του. Μην παρασυρθείτε και παραγγείλετε πολλά ορεκτικά, γιατί θα είναι κρίμα να μην εστιάσετε και να μην απολαύσετε όπως πρέπει τα υπέροχα κρεατικά, τα οποία αργοψήνονται στα κάρβουνα για ώρες. Καλό θα είναι να τηλεφωνήσετε μία ώρα πριν πάτε για να «κλείσετε» το μοσχάρι σας – ήτοι να παραγγείλετε την ποσότητα του κρέατος που θέλετε για κυρίως, για να αρχίσει να ψήνεται. Υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο.

Sip

Κυριαζή 11, Κηφισιά, τηλ: 2130329830 

Νέα και πολλά υποσχόμενη άφιξη στην Κηφισιά, το Sip κάνει εξ’ αρχής γνωστές τις οινικές και γαστρονομικές του προθέσεις διαθέτοντας περί τις 130 ετικέτες κρασιών από ελληνικό και ξένο αμπελώνα και σερβίροντας λαχταριστές δημιουργίες του σεφ Αναστάσιου Ζούμπα. Πιάστε τραπέζι στο cosy εσωτερικό του χώρο με το κόκκινο τζάκι και τα δερμάτινα καθιστικά και απολαύστε κρητικό αρνάκι με πατάτες φούρνου, καρπάτσιο, λουκουμάδες γαρίδας, χοιρινά πανσετάκια και μανιτάρια με κρασί. Αρκετά από τα πιάτα του καταλόγου προσφέρονται και σε «πακέτο» σετ μενού τις Κυριακές με ένα ποτήρι κρασί με τιμές που ξεκινούν από 10€ ανά άτομο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι θεματικές/οινικές βραδιές γευσιγνωσίας με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ ανά άτομο. 

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ