Α. Τσίπρας: «Δεν υπάρχει το 180 - Πάμε σε εκλογές»

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα την κυβερνητική απόφαση να επισπευστεί η διαδικασία της προεδρικής εκλογής. 

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν άντεξε την πίεση και ανοίγει το δρόμο για να πει ο λαός τη γνώμη του. Το 180 δεν υπάρχει, πάμε σε εκλογές. Είναι μια θαυμάσια εξέλιξη» σημειώνει στο protothema.gr στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνει ότι γίνεται αυτό που είπε ο κ. Τσιπρας χθες βράδυ στη Βουλή, ότι δηλαδή εάν η κυβέρνηση λάβει θετικές ψήφους για τον προϋπολογισμό μακριά από το 180 που απαιτείται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλούνται ήδη τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου απόψε, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και να καθοριστεί η γραμμή του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε την είδηση ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Μπανιά, από την οποία αποχώρησε αμέσως, δηλώνοντας προς τους δημοσιογράφους ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής ήταν αναμενόμενη γιατί «έχει μεγάλη διαφορά για να βρει τους 180 για αυτό ξεκινά από τώρα τη διαδικασία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ