«Muses of Greece»: Η Εβίτα, η Μαίρη, η Χρυσοφίλη & η Καλλιόπη είναι οι 4 σύγχρονες Μούσες της κλασικής μουσικής

​'Ενα  νέο σχήμα , το μοναδικό στον κόσμο που συνδυάζει μουσική και χορό με γυναικείο άρωμα , εισβάλλει στην καλλιτεχνική σκηνή  με μελωδίες των παρισινών bistro, αγαπημένη μουσική κινηματογράφου και φλογισμένα  tangos που μαγεύουν.

Η δημιουργός και frondlady βιολονίστα Μαίρη Χρυσάφη , βραβευμένη απ' το Δήμο Θεσσαλονίκης για την προσφορά της στον πολιτισμό της πόλης μας  στο θεσμό "Γυναίκες της Χρονιάς 2009" , πλαισιώνεται ιδανικά από τις debutante violonistas Χρυσοφίλη και Εβίτα Κωσταδήμα , καθώς  και από την εντυπωσιακή χορεύτρια σύγχρονου χορού   Καλλιόπη Αρχοντή,  σ' ένα πρόγραμμα που γοητεύει  με την ποιότητα και την αισθητική του.

Μαίρη Χρυσάφη

Διπλωματούχος του Κρατικού Ωδείου Θεσ/νίκης στην τάξη του Κ. Βάμβα διετέλεσε επί δεκαετίας μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης και ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσ/νίκης, όπου εργάζεται  ανελλιπώς έως σήμερα.
Τη διετία 1990-1991 συμμετείχε στα διεθνή μουσικά σεμινάρια του Porto Carras και το ίδιο διάστημα δίδασκε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσ/νίκης, Ωδείο Μουσών Ναούσης και Ωδείο Κατερίνης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την προσφορά της στον πολιτισμό της πόλης μας τη βράβευσε μαζί με τις κυρίες Λουκίδου, Ζόρα, Κυριακού και  Παπαστεργίου  στο θεσμό "Γυναίκες της Χρονιάς 2009" ως τις πρώτες γυναίκες μέλη των δύο συμφωνικών ορχηστρών της πόλης.

Μιλάει αγγλικά, παίζει πιάνο και ακκορντεόν και σε συνεργασία με τις μαθήτριές της στράφηκε πρόσφατα στο σύγχρονο ρεπερτόριο, δοκιμάζοντας τις γνώσεις και την εμπειρία της απ' το χώρο της κλασικής μουσικής που χρόνια υπηρετεί.

Χρυσοφίλη  Κωσταδήμα

Ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των 7 ετών . Ξεκίνησε πρώτα  βιολί στην τάξη της κ. Χρυσάφη και συνέχισε αργότερα και σπουδές στο πιάνο στην τάξη της κ. Μαρίας Τσακαλίδου.Η Χρυσοφίλη είναι πρωτοετής  φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι  κάτοχος πτυχίου ανωτέρων θεωρητικών και αρμονίας. Επίσης , κατά την τριετία 2010-2012 παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και μιλά γαλλικά και αγγλικά.

 
Εβίτα Κωσταδήμα
 
Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών παράλληλα με πιάνο με την κ.Τσακαλίδου και κατέχει πτυχίο αρμονίας.
Είναι υποψήφια της φυσικομαθηματικής κι έχει ασχοληθεί με το σύγχρονο και τον εναέριο χορό , το μπαλέτο και το hip-hop
 
Καλλιόπη Αρχοντή

Ασχολείται με το μεγάλο της πάθος , το χορό , από  4 ετών και είναι πτυχιούχος του τμήματος καθηγητών-χορευτών της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού "Ανδρομάχης Καφαντάρη".
Παρακολούθησε σεμινάρια Reformer Pilates και κυκλικής γυμναστικής.

Εργάστηκε σε σχολές χορού σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη,αλλά και ως personal trainer κατ' οίκον.
Συμμετείχε στην αμερικανική χορευτική ομάδα "Trey Mcltyre" δίνοντας δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης και έχει αποσπάσει διάφορα βραβεία και επαίνους σε πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες και διεθνείς διαγωνισμούς.
Ενδεικτικά αναφέρουμε : 
1η θέση στους πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες μουσικής και χορού στο ατομικό κλασικό μπαλέτο 2006
3η θέση στο International Dance Competition in Athens στο pas de deux 2003
3η θέση στο μπαλέτο enseble 2004
3η θέση στο μοντέρνο enseble 2004
3η θέση στο freestyle enseble 2005
2η θέση στο pas de deux 2004
2η θέση στο character enseble 2004
1η θέση στο ατομικό κλασικό μπαλέτο 2006
1η θέση στο Eurodance Festival στη Ρουμανία στον κλασικό χορό 2008.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ