Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μένη Κουμανταρέα! (φωτό)

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 η κηδεία του γνωστού συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα.

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 14:00 η κηδεία του γνωστού συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, για να πει το τελευταίο αντίο στον συγγραφέα, ο ξαφνικός χαμός του οποίου σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα. Απλοί πολίτες, διανοούμενοι, φίλοι και συγγενείς του Μένη Κουμανταρέα λένε το ύστατο χαίρε με ένα γιατί ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.


 
Η τελευταία σελίδα της ζωής του συγγραφέα βάφτηκε με αίμα, αφού ο Μένης Κουμανταρέας τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στον 4ο όροφο επί της Ζακύνθου.
 
Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Χριστίνα Τσάκωνα, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Κουμανταρέα, ο συγγραφέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.


 
Ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα, αφού τον χτύπησε βάναυσα, τον στραγγάλισε με τα χέρια του. Για ανθρωποκτονία, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει γιατί ο 83χρονος συγγραφέας έφυγε τόσο άδικα και τόσο φρικτά από τη ζωή, μόλις μία ημέρα μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου.


 
Ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονται στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών είναι ο Γιώργος Χρονάς και ο στενός φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα Θάνος Φωσκαρίνης, που ήταν ο άνθρωπος που τον βρήκε νεκρό.


 
Στεφάνια, μεταξύ άλλων, έχουν στείλει ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ