Το ματς της χρονιάς κόντρα στη Μάλμε δίνει απόψε ο Ολυμπιακός - Ποια τα πλάνα του Μίτσελ για το κρίσιμο παιχνίδι

Το μέλλον του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζει απόψε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Μάλμε στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45, Novasports2) με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη τους επί των Σουηδών και νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο επί τη Γιουβέντους κατακτούν την δεύτερη προνομιούχο θέση και προκρίνονται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε περίπτωση που φύγουν μεν νικητές ή ακόμη και με ισοπαλία από το γήπεδο, αλλά υπάρξει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του Α' Ομίλου, τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Europa League. Βέβαια υπάρχει και το απευκταίο σενάριο να κερδίσει η Μάλμε, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με αυτό του πρώτου γύρου αφήνει τον Ολυμπιακό εκτός Ευρώπης, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερούν οι Σουηδοί.

Τα σχέδια του Μίτσελ για το παιχνίδι

Ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται σε διάταξη 4-3-3 για τον αγώνα με τους Σουηδούς που είναι σαν... τελικός. Με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Ομάρ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Μποτία με τον Αμπιντάλ και στον άξονα τριάδα με Μανιάτη, Ντινγκά και Κασάμι. Έξω δεξιά ο Μανιάτης και έξω αριστερά ο Ελβετός. Αμυντικό χαφ ο Κονγκολέζος, αν και ο Ισπανός το... σκεφτόταν και για Μανιάτη.

Η επιθετική τριάδα θα απαρτίζεται από τον Φουστέρ, τον Τσόρι Ντομίνγκες και τον Μπενίτες. Επίσης ο Ισπανός εξέταζε και το ενδεχόμενο του 4-2-3-1 με Ντινγκά και Μανιάτη στο κέντρο και με τρεις εκ των Τσόρι, Κασάμι, Αφελάι και Φουστέρ να πλαισιώσουν τον φορ που θα ξεκινήσει. Ο Μήτρογλου πάντως έχει ακόμα ουκ ολίγες πιθανότητες να είναι στους βασικούς 11. Υπήρξε πάντως και ένα σενάριο με τον Ομάρ δεξί χαφ και τον Σαλίνο δεξί μπακ. Κάτι που δεν δείχνει να είναι και τόσο πιθανό.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Μποτία, ο Ισπανός μπακ πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε μία αδιαθεσία και δεν έπαιξε τελικώς καθόλου στον συγκεκριμένο αγώνα. Επανήλθε σε ρυθμούς προπονήσεων δείχνοντας πως είναι αρκετά καλά όμως δείχνει πως έχει επηρεαστεί από το πρόβλημα που είχε. Λογικά θα είναι σε θέση να παίξει απόψε. Ο Μίτσελ θα τον δει και στο χαλάρωμα της Τρίτης και μετά θα πάρει τις αποφάσεις του. Εφόσον δεν είναι όσο έτοιμος απαιτείται βασικός θα είναι ο Αυλωνίτης. Κατά τα άλλα χθες ο Ισπανός προπονητής έδειξε βίντεο στους παίκτες του με ματς των Ολυμπιακού και Μάλμε, δίνοντας έμφαση στα κακώς κείμενα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού: Τα προβλήματα στις επιστροφές στην ομάδα και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα των Σουηδών, τα οποία εντοπίζονται από το κέντρο και πίσω.

Νωρίτερα οι παίκτες έκαναν την τελευταία τους προπόνηση πριν από τον αγώνα, δουλεύοντας πάνω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ στην συνέχεια έκαναν ασκήσεις τακτικής. Το... μενού ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο δίτερμα.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ έκανε ατομικό και θεραπεία, ενώ ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς θεραπεία. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Μίτσελ ανακοίνωσε αποστολή με 21 παίκτες, κάτι που συνηθίζει. Αναλυτικά: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μποτία, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Ελαμπντελαουί, Φουστέρ, Γιαννούλης, Μανιάτης, Μαζουάκου, Μήτρογλου, Αμπιντάλ, Σαλίνο, Μπενίτες, Σιόβας, Αφελάι, Ντινγκά, Κασάμι και Χουτεσιώτης.

Το πλάνο του Χαρέιντε

Ο Νορβηγός τεχνικός θα έχει τον Όλσεν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ο Τίνερχολμ, αριστερό ο Ρικαρντίνιο και τα δύο στόπερ θα είναι οι Ελάντερ και Χάλστι. Στον άξονα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα παίξουν οι Κρόον, Έρικσον, Αντού και Φόρσμπεργκ. Το επιθετικό δίδυμο θα απαρτίζεται από τους Θελίν και Ρόζενμπεργκ. Όσο για τον κόσμο οι Σουηδοί έκαναν λόγο για 500 φιλάθλους της Μάλμε.

Sold out στο Γ. Καραϊσκάκης

Το φαληρικό γήπεδο θα είναι... κατάμεστο για τον... τελικό του Ολυμπιακού με την Μάλμε στην 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας πουλήθηκαν άλλα 3.000 εισιτήρια και έτσι έμειναν 3.500 για την αναμέτρηση της Τρίτης με την σουηδική ομάδα. Τα συγκεκριμένα μαγικά χαρτάκια θα διατίθενται στα εκδοτήρια του Καραϊσκάκη από σήμερα το πρωί μέχρι και την εξάντλησή τους.

Μίτσελ: Θα νικήσουμε

Ο Ολυμπιακός σήμερα μπορεί να συνεχίσει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση με νίκη ή ισοπαλία. Ο Μίτσελ όμως ξεκαθάρισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι στόχος της ομάδας του είναι να πάρει τη νίκη. 

Μάλιστα ερωτώμενος για τα κακά αποτελέσματα που έχει στις τελευταίες του αναμετρήσεις ο Ισπανός τεχνικός ήταν σίγουρος πως οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη θα δείξουν τον καλό τους εαυτό και θα πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. 

«Θα πάμε για τη νίκη. Θα το κάνουμε γιατί αυτό πρέπει. Θα το κάνουμε γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Θα νικήσουμε», υπογράμμισε ο Ισπανός τεχνικός. 

Χαρέιντε: Θα παίξουμε για τη νίκη

Ο στόχος της Μάλμε στο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό είναι η νίκη. Αυτό επεσήμανε ο Άγκε Χαρέιντε στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης επισημαίνοντας ότι ακόμη και η στατιστική δίνει ελπίδες στην ομάδα του. 

«Αν λάβουμε υπόψη μας την στατιστική, ο Ολυμπιακός χάνει ένα παιχνίδι στην έδρα του», τόνισε ο τεχνικός της Μάλμε ο οποίος χαρακτήρισε ως μια μάχη τον αυριανό αγώνα καθώς και οι δύο ομάδες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να παλέψουν για τη νίκη. 

Έδειξε να ανησυχεί για το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν παιχνίδια στα πόδια τους συγκριτικά με εκείνους της ομάδας του. 

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στεφάν Λανουά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ