Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής Δήμα στον γ' γύρο δίνει ο Α. Σαμαράς - «Θα τον στηρίξουμε μέχρι τέλους»

Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής του Σταύρου Δήμα πριν την κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας έβαλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

«Κάποιοι διακινούν σενάρια περί αλλαγής προσώπου του υποψηφίου. Να ξέρουν όμως ότι δεν θα τους περάσει» τόνισε ο Α. Σαμαράς σε ομιλία του, σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ, όπου παρουσιάστηκε η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2014.

Οπως είπε ο Πρωθυπουργός «ο Σταύρος Δήμας είναι ένας εξαιρετικός πολιτικός και μια σπουδαία υποψηφιότητα που θα την στηρίξουμε μέχρι τέλους». Ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την σεναριολογία:

«Ελέχθησαν ψέματα, ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών, για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, στιγματίζουν όσους θέλουν να ψηφίσουν. Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές» είπε με έμφαση.

Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας «με απειλή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος».

Οπως υποστήριξε «επί μήνες τώρα δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό» για να σημειώσει ότι «αυτά τα σύννεφα διαλύουμε σήμερα, φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμιση μήνα νωρίτερα, για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη ημέρα».

Αιτιολογώντας την απόφασή του για επίσπευση των διαδικασιών, ο Πρωθυπουργός είπε πως «δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό» και επικαλέστηκε την Κομισιόν που χαρακτήρισε «δημοκρατική απόφαση την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά «ήταν και μία πράξη ευθύνης» καθώς «δεν μπορούμε, μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες, να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως, τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές, να δουν τι έγινε, να μετρήσουν τις συνέπειες, να πάρουν τις αποφάσεις τους».
Υποστήριξε ότι οι πολίτες «δεν θέλουν εκλογές, οι αγορές δεν θέλουν εκλογές, τα χρηματιστήρια πέφτουν, γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης» ενώ κατά τον ίδιο «η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από την ομαλότητα και την ανάπτυξη».

Επετέθη κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως είναι «οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού και απειλεί να φέρει τη χώρα στην προηγούμενη κατάσταση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ» και ότι «κάποιοι δίνουν την έσχατη μάχη για να το εμποδίσουν και να μας γυρίσουν στο χρεοκοπημένο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά «είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους. Αυτό που διακυβεύεται αυτές τις ημέρες, είναι η ομαλότητα και η ανάπτυξη. Η αλήθεια και η δημοκρατική ευθύνη θα νικήσουν και η Ελλάδα θα προχωρήσει με βήματα γοργά, με βήματα ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ