Η στιγμή που η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λε Πεν λέει στην τηλεόραση ''Ναι στα βασανιστήρια & η ανασκευη μέσω twitter''! (βίντεο)

Από το «φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ... γίνεται σε όλη την Ιστορία» πέρασε στο «εντός του πλαισίου του νόμου» για τη χρήση βασανιστηρίων η ηγέτης των Γάλλων ακροδεξιών Μαρίν Λε Πεν.

Η κόρη του Ζαν Μαρί Λε Πεν, που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος διαδεχόμενη τον ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου, είχε πει ότι «δεν καταδικάζει» τη χρήση βασανιστηρίων όταν πρόκειται για ανάκριση υπόπτων τρομοκρατίας, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV. Η δήλωση έγινε στον απόηχο της έκθεσης για τα βασανιστήρια της CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

lexpress.fr

«Φυσικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν [τα βασανιστήρια] ... αυτό συμβαίνει σε όλο το μήκος της Ιστορίας», είπε η κ.Λε Πεν, για να καλύψει μάλιστα πλήρως τους βασανιστές, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την εξαγωγή πληροφοριών από υπόπτους τρομοκρατίας, που μπορεί να σώσουν ζωές πολιτών, κάνουν μία δουλειά ευθύνης».

«Υπάρχουν στιγμές, όπως όταν επίκειται η έκρηξη μίας βόμβας, όπου είναι χρήσιμο να κάνεις έναν ύποπτο να μιλήσει... με κάθε δυνατό τρόπο».

Το σχόλιό της αυτό προκάλεσε άμεσα κύμα αρνητικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ίδια προσπάθησε να ανασκευάσει αργότερα, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter:

«Οταν αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε ως άγγελοι. Αλλά το "με κάθε δυνατό τρόπο" σημαίνει εντός του πλαισίου του νόμου, οπότε προφανώς όχι με βασανιστήρια», ανέφερε στο τουίτ της η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ - Ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ