Μήπως έχετε πολύ υψηλές βλέψεις και απαιτήσεις; Ιδού ποια είναι τα πιο... ονειροπαρμένα ζώδια που πρέπει να «ξυπνήσουν»!

Όταν τα παιδικά μας παραμύθια τελείωναν με την φράση «και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» έβαζαν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίζαμε το δικό μας ζαχαρένιο παραμύθι, εκείνο στο οποίο ο ερωτικός μας σύντροφος θα μας ικανοποιούσε κάθε επιθυμία και ανάγκη  πριν καν τις εκφράσουμε.. Και φυσικά στο δικό μας παραμύθι δεν υπάρχουν οι κακές μάγισσες που να αναστατώνουν την ρόδινη ζωή μας..
 

Κάπως έτσι λοιπόν, όλα τα ζώδια,  προχωράμε στην ερωτική μας ζωή με υπερβολικές προσδοκίες από το ταίρι μας οι οποίες μπορεί και να κάνουν κακό στην σχέση μας  αφού πάντα κάτι θα  μας λείπει..   
 
Διάβασε λοιπόν ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ανεδαφικές προσδοκίες που τρέφουν τα ζώδια και δες πώς σαμποτάρεται ακούσια η σχέση από σένα ή από το αγαπημένο σου πρόσωπο.
 
ΚΡΙΟΣ

Μπορεί ο Κριός να θεωρείται από τα πιο μαχητικά ζώδια, αλλά συνήθως πιστεύει ότι από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η κατάκτηση, και εφόσον υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον, το πράγμα θα τσουλήσει από μόνο του. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι έχει τάση να προσπαθεί μανιωδώς για κάτι που τον ενδιαφέρει, αλλά σύντομα να βαριέται και να αναζητεί άλλο στόχο για κατάκτηση. Όμως η αγάπη δεν πάει με… αυτόματο πιλότο. Όλες οι σχέσεις (και ακόμα περισσότερο οι ερωτικές) χρειάζονται ενδιαφέρον και προσπάθεια για να διατηρηθούν και να εξελιχθούν. Ο έρωτας είναι σαν έναν κήπο, που θέλει όχι μόνο απλώς «πότισμα» (και ο νοών νοείτο) αλλά και ένα σωρό άλλες φροντίδες.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο αισθησιακός Ταύρος, ένα από τα ζώδια της Γης,  θεωρεί τον ενθουσιασμό στο σεξ σημαντικό κριτήριο για την επιτυχία της σχέσης του. Πράγμα πολύ υγιές και λογικό (στο κάτω-κάτω η ερωτική πλευρά είναι εκείνη που διακρίνει την αισθηματική σχέση από οποιαδήποτε άλλη). Συχνά όμως φτάνει στα άκρα, θεωρώντας ότι σε μια καλή σχέση οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μια συναρπαστική ερωτική ζωή, που να διατηρεί αμείωτο τον αρχικό ενθουσιασμό της. Σαφώς και το σεξ είναι εκδήλωση «ενεργού» έρωτα, αλλά δεν κρίνεται η ποιότητά του από το γεγονός ότι οι δυο σύντροφοι έχουν κέφι να τρέχουν στο κρεβάτι ή σε οποιοδήποτε βολικό μέρος κάθε ώρα και στιγμή, με την πρώτη ευκαιρία. Άλλο η ποιότητα και άλλο η ποσότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Ο Δίδυμος, ένα από τα πιο ανέμελα ζώδια,  θέλει πάντα να τρέφει το πνεύμα του σε όλες τις δραστηριότητες και τις αλληλεπιδράσεις του με τους ανθρώπους. Τι ωραιότερο από το να μοιράζεται αυτές τις εμπειρίες με το πρόσωπο που αγαπά; Φυσικά και είναι βασικό για μια σταθερή σχέση το να υπάρχει επικοινωνία, όχι μόνο στο υλικό, αλλά και στο νοητικό επίπεδο. Να υπάρχουν ή να μπορούν να καλλιεργηθούν παρόμοια ενδιαφέροντα, να έχουν και οι δυο τη διάθεση για νέες εμπειρίες, να μην αφήνουν το πνεύμα τους να… σκουριάζει. Από την άλλη όμως, δεν πειράζει καθόλου να υπάρχουν και κάποια μη-κοινά σημεία. Αυτό ανανεώνει τον κάθε σύντροφο σαν προσωπικότητα και τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό στα μάτια του άλλου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 
Ο παραδοσιακός Καρκίνος, ένα από τα πιο πιστά στις παραδόσεις ζώδια, θεωρεί ότι μια υγιής σχέση πρέπει να ακολουθήσει την τυπική διαδρομή: βγαίνουμε μαζί, συμβιώνουμε, αρραβωνιαζόμαστε, παντρευόμαστε, κάνουμε παιδί, αγοράζουμε σπίτι, κάνουμε δεύτερο παιδί και τα λοιπά. Και ενώ αυτό συμβαίνει με τον περισσότερο κόσμο, δεν σημαίνει ότι μια σχέση που δεν ακολουθεί την πεπατημένη, δεν μπορεί να είναι καταπληκτική. Το θέμα είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι διευθετήσεις που γίνονται να ικανοποιούν και τους δυο, να μην κάνουν τον ένα να νιώθει καταπιεσμένος. Και ένα ακόμα «καρκινήσιο» ζήτημα, είναι το «αν αγαπάς εμένα, θα αγαπάς και την οικογένειά μου». Κανείς δεν είναι αναγκασμένος να λατρέψει τη μάνα του άλλου. Αρκεί να υπάρχει μια διπλωματική ισορροπία στις σχέσεις με… τα σόγια.

ΛΕΩΝ 

Σε όλους αρέσει να έχουν κάποιον που να μαντεύει και να προλαβαίνει όλες τους τις επιθυμίες, και στον Λέοντα,΄ καθώς ανήκει στα ζώδια που επιδιώκουν τον θαυμασμό,  ακόμα περισσότερο. Πλην όμως, το να σε αγαπάει κάποιος, δεν σημαίνει ότι αποκτά την ικανότητα να διαβάζει το μυαλό σου. Όταν ερωτευόμαστε, αισθανόμαστε πολύ κοντά στον άλλο και υποθέτουμε ότι πρέπει και οι δύο να ξέρουμε τις πιο κρυφές σκέψεις και συναισθήματα του άλλου. Όμως, η σχέση είναι μια διαρκής πορεία γνωριμίας των δύο συντρόφων. Και όταν η αγάπη είναι καινούργια, αλλά και όταν έχει πια ωριμάσει, πάντα υπάρχουν πράγματα να ανακαλύπτει κανείς για τον άλλο. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να παριστάνει… το μέντιουμ. Γι’ αυτό έχουμε τη γλώσσα, για να λέμε στον άλλο τι θέλουμε από εκείνον. 
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Καθώς ανήκει στα  ζώδια που αναζητούν την τελειότητα, ο Παρθένος πιστεύει ότι με μια καλή προσπάθεια, μπορεί να δημιουργήσει την άψογη σχέση. Κι αν υπάρχουν προβλήματα, θα τα βάλει κάτω και θα επεξεργαστεί μια λύση, ώστε να οδηγήσει τη σχέση του σε υψηλότερο επίπεδο. Στην πραγματικότητα όμως τα περισσότερα ζητήματα σε μια σχέση, από ένα σημείο και πέρα, είναι και θα παραμείνουν ανεπίλυτα. Απλώς οι δυο σύντροφοι έχουν διαφορετική θέση πάνω σε αυτά και δεν την αλλάζουν. Είναι θέμα χαρακτήρων και νοοτροπιών. Όμως, αυτό δεν συνεπάγεται ότι το πράγμα… δεν τραβάει. Μπορεί μια χαρά να συνεχιστεί κι έτσι. Συμφωνήστε ότι… διαφωνείτε και αφήστε το στην άκρη. Πάντα υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, αν ο ένας κλείνει.

ΖΥΓΟΣ

Υπάρχει μια συμβουλή που λέει «ποτέ να μην πηγαίνετε για ύπνο θυμωμένοι» και αυτή ταιριάζει γάντι στον Ζυγό, ένα από τα (λίγα), ζώδια που αγαπούν την ειρήνη.. Ο ειρηνιστής του ζωδιακού δεν αντέχει με τίποτα να αιωρείται η διαμάχη στην ατμόσφαιρα και προσπαθεί να συμβιβάσει τις διαφορές όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όμως, η παραπάνω συμβουλή, παρόλο που δίνεται συχνά, δεν είναι πάντα εφαρμόσιμη. Το να συνεχίζεις έναν καβγά με τις ώρες πιθανόν να μην οδηγήσει πουθενά, στη συγκεκριμένη φάση. Άσε που συνήθως οι άνθρωποι τη νύχτα γίνονται πιο εριστικοί και δεν σκέφτονται καθαρά, λόγω κούρασης. Μερικές φορές λοιπόν, το καλύτερο είναι να αφήσεις το πράγμα να «κρυώσει», έστω κι αν κοιμηθείς στον καναπέ. Το άλλο πρωί μπορεί ακόμα και η αιτία του καβγά να σας φαίνεται ηλίθια.
 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν μια σχέση με την προοπτική ότι θα «στρώσουν» τον άλλο και οι περισσότεροι Σκορπιοί βρίσκονται ανάμεσά τους. Ο Σκορπιός, καθώς ανήκει στα δυναμικά ζώδια, δεν αφήνεται έρμαιο των καταστάσεων. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, το να πιστεύεις ότι θα αλλάξεις τον άλλο είναι μια παγίδα που οδηγεί στην απογοήτευση. Αν κάποιος δεν είναι 100% όπως θα ήθελες, θα πρέπει εξαρχής να έχεις αποφασίσει ότι θα μπορούσες να συμβιβαστείς με αυτό που είναι, όχι με αυτό που θα προτιμούσες. Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την ευτυχία μας. Δεν την περιμένουμε από τον άλλο, και μάλιστα από μια «τροποποιημένη» έκδοσή του, που μπορεί και να μην υπάρξει ποτέ.

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Το μότο ότι “η αληθινή αγάπη δεν έχει να κάνει με συναισθηματική εξάρτηση” είναι το αγαπημένο του Τοξότη, ενός από τα ανεξάρτητα ζώδια! Και αντιμετωπίζει με περιφρόνηση, ανησυχία και ενοχή τις ενδείξεις, από τον άλλο ή ακόμα χειρότερα από τον εαυτό του, ότι μέσα στη σχέση υπάρχει προσκόλληση και αισθηματική ανασφάλεια. «Φοριέται» πολύ η αντίληψη ότι το να έχεις ανάγκη κάποιον, είναι ένδειξη αδυναμίας (ιδίως για τους άντρες). Στην πραγματικότητα όμως, όλοι χρειαζόμαστε τους άλλους και αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την προσκόλληση. Η αγάπη μπορεί και πρέπει να μας δίνει τη δύναμη για να διατηρούμε μια υγιή ανεξαρτησία, αλλά πάντα θα έχουμε ανάγκη να ξέρουμε ότι υπάρχει κάποιος στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε, όπως μπορεί κι εκείνος να ακουμπήσει σε εμάς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπορείς να δείχνεις στον άλλο με χίλιους έμπρακτους τρόπους ότι τον αγαπάς, δεν χρειάζεται να το λες κάθε τρεις και λίγο. Ο Αιγόκερως, ένα από τα "ψυχρά" ζώδια,  πιστεύει ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν οι άνθρωποι. Και αυτό εφαρμόζει. Κοιτάζει να είναι «εντάξει» απέναντι στον σύντροφό του, να βρίσκεται εκεί, να τον βοηθά έμπρακτα και να του κάνει τα σωστά δώρα στα γενέθλιά του. Αυτό δεν τα δείχνει όλα; Δυστυχώς όχι. Έτσι, απορεί και αισθάνεται αδικημένος, όταν του παραπονιούνται για την «ψυχρότητά» του. Και νιώθει αμήχανα όταν ο σύντροφός του τον βομβαρδίζει με ερωτόλογα, περιποιήσεις, εκπληξούλες, περιμένοντας μια αντίστοιχη ανταπόδοση. Πλην όμως, στις σχέσεις δεν είναι όλα αυτονόητα. Και είναι ωραίο να έχεις διαρκώς την επιβεβαίωση της αγάπης του άλλου, έστω κι αν το ξέρεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μια από τις επικρατέστερες αντιλήψεις στα θέματα των σχέσεων, είναι ότι δεν πρέπει να δείχνεις στον άλλο την αδυναμία που του έχεις, για να μη… σου πάρει τον αέρα. Και ο Υδροχόος, καθώς  ανήκει και αυτός στα ζώδια που κρύβουν αυτά που αισθάνονται,  αυτό το εφαρμόζει σχεδόν ασυναίσθητα. Είναι περίεργο το πώς ένα τόσο ελεύθερο στις αντιλήψεις του ζώδιο, τόσο άφοβο και πρωτοποριακό, μπορεί να ενστερνίζεται μια άποψη που να κρύβει μέσα της τόση ανασφάλεια. Η ιδέα ότι το να παραδοθεί στον έρωτα και να δείξει στον άλλο την αδυναμία του αποτελεί απειλή της προσωπικής του ελευθερίας, είναι από μόνη της αταίριαστα περιοριστική. Ο Υδροχόος θεωρεί καλή για εκείνον τη σχέση που δεν τον εξαναγκάζει σε ανοίγματα, εξομολογήσεις και παραδοχές. Και μετά απορεί όταν (ξανα)μένει μόνος.

ΙΧΘΥΕΣ

Αν δεν τα λες όλα με τον άνθρωπό σου, με ποιον θα τα λες; Ο Ιχθύς, ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια, θεωρεί την εξομολόγηση κάθε σκέψης και συναισθήματος σαν το απόλυτο κριτήριο για μια ουσιαστική σχέση. Και βέβαια, το να βγάζεις πράγματα από μέσα σου είναι πολύ ανακουφιστικό, αλλά μπορεί πάνω στη φόρα της στιγμής να εκστομίσεις κάτι που να καταστρέψει τη σχέση, γιατί θα πέσει πολύ βαρύ στον άλλο. Ή μπορεί να αισθάνεσαι κάτι εκείνη την ώρα, που να μην έχει τόσο μεγάλες διαστάσεις στην πραγματικότητα. Αλλά το να περιμένεις ότι, επειδή κάποιος σε αγαπά, επιβάλλεται να αντέχει να ακούσει τα πάντα από το στοματάκι σου, είναι μια μεγάλη αυταπάτη με επικίνδυνες συνέπειες.

Πηγή: astrologos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tags