30 προτάσεις δώρων για γυναίκες, άνδρες και παιδιά! Τα Χριστούγεννα έφτασαν ladies & gentlemen!

Η περίοδος των εορτών αποτελεί μια εξαιρετική αφορμή για να ξεκουραστούμε, να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας γύρω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και να μοιραστούμε δώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όπως υπαγορεύει το άτυπο «έθιμο» των Χριστουγέννων. 

Για αυτήν την περίσταση λοιπόν, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και ομορφότερες προτάσεις για να χαρίσετε δώρα στους αγαπημένους σας – άντρες, γυναίκες και παιδιά – τα οποία θα «μείνουν» (τουλάχιστον για τις δύο πρώτες κατηγορίες) χωρίς να σας κοστίσουν πολλά:

 Δώρα Για τους άνδρες της ζωής σας

  1. Ένα σαββατοκύριακο για δύο με τις low cost αεροπορικές εταιρίες . Ευτυχώς, πλέον, αυτό δεν είναι τόσο ακριβό όσο θα περίμενε κανείς !
  2. Πουλόβερ Pull&Bear.  Απόλυτα χειμωνιάτικο, απόλυτα γιορτινό και απόλυτα… ρετρό μοδάτο, το ζεστό πουλόβερ με τον τάρανδο θα φορεθεί πολύ αυτή την περίοδο του χρόνου. 
  3. Ακουστικά 

Τα headsets – ακουστικά κεφαλής δεν θα αφήσουν ασυγκίνητους τους άνδρες που ακολουθούν τα τεχνολογικά trends, και  τα ακουστικά της Maxell θα τον βοηθήσουν να το κάνει με τον πιο… pop τρόπο – μπορείτε να διαλέξετε από το κλασικό λευκό ή μαύρο ή από τα πιο pop χρώματα, μπλε και πορτοκαλί. 

       4.Ανδρικό ρολόι OOZOO.

 Σπορ αλλά μοντέρνο, με casual «προσωπικότητα» και urban εμφάνιση, το ρολόι της OOZOO ξεχωρίζει για το απλό αλλά μοδάτο design του – το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει μαύρη       μεταλλική κάσα με διακριτικές παλ λεπτομέρειες στους δείκτες και τις ενδείξεις. 

       5. Barbecue.  Αν υπάρχει κάτι που σχεδόν κάθε αρσενικό λατρεύει, αυτό είναι να φωνάζει την παρέα του και να ψήνουν στο barbecue, να απολαμβάνουν μπριζόλες και φρεσκοψημένα burgers και να αποδεικνύουν ότι ξέρουν από… κάρβουνο. Μόνο που πλέον το κάρβουνο είναι περιττό: Χαρίστε του την ηλεκτρική ψησταριά της Severin σε μαύρο χρώμα, με ισχύ 2500W, διακόπτη ασφαλείας και σχάρα ψησίματος με δοχείο νερού για αποφυγή οσμών ή καπνού και αφήστε τον να ψήσει άφοβα.

      6. Καλές οι μπύρες και οι μπριζόλες, αλλά το ανδρικό σώμα χρειάζεται κι αυτό την περιποίησή του και την προπόνησή του. Γι’ αυτό και δεν θα πει «όχι» σε μια συνδρομή γυμναστηρίου!

 

 Δώρα με άρωμα....τεχνολογίας!

Προτάσεις δώρων σίγουρα υπάρχουν πολλές, αλλά αν τελικά προσανατολίζεστε στο χώρο της τεχνολογίας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

  1. Samsung T110 Galaxy Tab 3 7" Lite ​

Αν και κυκλοφορεί ήδη η τέταρτη γενιά του συγκεκριμένου μοντέλου της Samsung, το T110 συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα εξαιρετικό tablet που θα ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Τα χαρακτηριστικά του είναι τυπικά για την κατηγορία του, αφού περιλαμβάνει οθόνη 7’’ με ανάλυση 600x1024, διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, ενώ διαθέτει ιδιαίτερα ελαφριά και λεπτή κατασκευή. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 8GB, ενώ ενσωματώνεται και κάμερα 2Megapixel για τη λήψη φωτογραφιών αλλά και βίντεο. 

  1. WD My Passport 500GB Ultra

Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι ένα από τα πιο χρήσιμα τεχνολογικά δώρα που θα μπορούσατε να δωρίσετε για τα Χριστούγεννα. Ακόμα και αν ο παραλήπτης του δώρου δε χρειάζεται άμεσα τα έξτρα GBs, είναι σίγουρο ότι θα τα χρειαστεί στο μέλλον. Ένας εξωτερικός δίσκος 2.5’’ όπως ο WD My Passport που προτείνουμε εδώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως backup για τα Windows, όσο και για να φιλοξενήσει τις ταινίες του media player στο σαλόνι. Διαθέτει παράλληλα USB 3.0 interface, για μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και εγγραφής δεδομένων σε σχέση με την USB 2.0 σύνδεση, την ίδια στιγμή που είναι απόλυτα συμβατός και με το παλαιότερο πρότυπο. 

 

  1. Nokia Lumia 630 DS 


Ένα οικονομικό smartphone αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις ως δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν μάλιστα προτιμήσετε την αγορά ενός Windows 8.1 Phone, θεωρείστε μια πολύ καλή υποψηφιότητα και το συγκεκριμένο μοντέλο. Το Nokia Lumia 630 DS διαθέτει οθόνη μεγέθους 4.5’’ και ανάλυσης 480x854, τετραπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας στα 1.2GHz, κάμερα 5Megapixel, αλλά και αποθηκευτικό χώρο που ανέρχεται στα 8GB. Διατίθεται σε πέντε χρώματα, πράσινο, πορτοκαλί και κίτρινο, άσπρο και μαύρο.

  1. Bitmore KidPad 7 

Το Bitmore KidPad 7 αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μικροί χρήστες την τεχνολογία με διασκεδαστικό τρόπο (περιλαμβάνει 7 ελληνικές εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές εφαρμογές). Εξωτερικά ενσωματώνει θήκη σιλικόνης για προστατεύεται από τις πτώσεις και τα χτυπήματα, διαθέτει οθόνη αφής 7’’ με ανάλυση 800x480, διπύρηνο επεξεργαστή, ενώ το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί είναι το Android 4.2. Το Bitmore KidPad 7 διατίθεται σε τρία χρώματα, κίτρινο με πράσινο πλαίσιο προστασίας, κίτρινο με πορτοκαλί πλαίσιο και πράσινο με μπλε πλαίσιο για να κάνετε την επιλογή σας. 

  1. Razer DeathAdder 

Μπορεί η τιμή των €70 να ακούγεται υπερβολική για ένα ενσύρματο ποντίκι, αλλά στην πράξη κρίνεται απόλυτα λογική για ένα “gaming εργαλείο” όπως το συγκεκριμένο από τη Razer. Αναμφισβήτητα ξεχωρίζει για την ποιοτική του κατασκευή, αλλά και την υψηλή του ευαισθησία (6500 dpi) που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις στα παιχνίδια. Διαθέτει επίσης 5 προγραμματιζόμενα πλήκτρα για να τα χρησιμοποιήσετε ως συντομεύσεις ή να ορίσετε σε αυτά μακροεντολές που θα σας προσφέρουν αμεσότητα στο gaming. 

  1. Logitech Gamepad F310 

Τα Χριστούγεννα είναι – μεταξύ άλλων – και η ιδανική εποχή για gaming. Ένα από τα καλύτερα - από πλευράς απόδοσης προς τιμή – χειριστήρια για το PC, είναι και το συγκεκριμένο gamepad της Logitech που προτείνουμε μέσα από αυτές τις γραμμές. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελεί η συμβατότητά του, αφού αναγνωρίζεται απρόσκοπτα από τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών, ακόμα και των πλέον σύγχρονων. Είναι ιδιαίτερα βολικό στο χέρι, ενώ αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικό ακόμα και στη σκληρή χρήση. 

 

  1. MLS iQTab Candy 

Ένα tablet χρώματος ροζ, αποτελεί μάλλον ιδανικό δώρο για το έτερον ήμισυ! Το MLS iQTab Candy διαθέτει οθόνη αφής 7’’, διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz, δύο κάμερες, αλλά και δυνατότητα χρήσης 3G dongle (πωλείται ξεχωριστά) για τη σύνδεση της συσκευής σε 3G δίκτυα. Το δυνατό του σημείο παρ' όλα αυτά, είναι η δυνατότητα χρήσης μέσω φωνητικών εντολών. Έτσι, με τη χρήση των λειτουργιών Talk&Email και Talk&Post μπορείτε να στείλετε e-mail ή να “ανεβάσετε” κείμενο σε ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας! 

 

  1. Transcend JetFlash 700 32GB USB 3.0 

Ένα USB flash drive είναι σήμερα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρετε μεγάλου όγκου δεδομένα από έναν υπολογιστή σε κάποιον άλλο. Παράλληλα, μια τέτοια συσκευή μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό αποθηκευτικό μέσο για να φιλοξενήσει media αρχεία που θα μπορείτε - για παράδειγμα - να προβάλλετε μέσω ενός media player. Χαρίστε λοιπόν ένα flash-άκι όπως για παράδειγμα το Transcend JetFlash 700 (32GB) σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσει δεόντως. Προσέξτε μόνο να υποστηρίζει το πρωτόκολλο USB 3.0 για ταχύτατες μεταφορές των αρχείων. 

  1. Case Logic ETC-210 

Μια θήκη για το tablet ή το smartphone, αποτελεί μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα χρήσιμη πρόταση όσον αφορά τα δώρα τα Χριστουγέννων. Το ETC-210 της Case Logic είναι μια κομψή θήκη κατασκευασμένη από ανθεκτικό πολυεστέρα, η οποία και προορίζεται για tablets 10’’. Εκτός φυσικά από την προστασία που θα προσφέρει στο tablet από μικροατυχήματα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως stand με πολλαπλές γωνίες θέασης, ώστε να παρακολουθούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα άνετα τις ταινίες που θα επιλέξουν. 

  1. JBL Clip 


Ηχείο με ιδιαίτερο μοντέρνο σχήμα και “έξυπνη” λαβή για να μεταφέρεται εύκολα και να το έχετε πάντα μαζί σας. Το JBL Clip επικοινωνεί είτε μέσω Bluetooth είτε μέσω καλωδίου 3.5mm jack με το smartphone ή το tablet σας και σας επιτρέπει να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική όπου και αν βρίσκεστε. Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία μάλιστα, προσφέρει αυτονομία έως και 5 ώρες. Δωρίστε το συγκεκριμένο ηχείο σε κάποιο φίλο σας που αγαπάει τη μουσική και σίγουρα θα το εκτιμήσει ιδιαιτέρως! 

Δώρα για γυναίκες

  1. Σαπουνάκια Snob Duck 

Τα πιο χαριτωμένα χειροποίητα σαπούνια που έχουμε δει εδώ και καιρό, παρασκευάζονται στην Τρίπολη από ελαιόλαδο και φυτικά υλικά και κυκλοφορούν σε τέλειες συσκευασίες με σήμα την… σνομπ πάπια με το παπιγιόν. Γίνονται εξαιρετικό δωράκι μόνα τους, ή και πολλά μαζί. Τα αρώματα που έχετε να διαλέξετε περιλαμβάνουν λεμόνι-τζίντζερ, σοκολάτα, καφέ, παπαρουνόσπορο, πορτοκάλι, λεβάντα, ρόδι και καρύδα.

 

  1. Διακοσμητικά ιπποποταμάκια από σαπουνόπετρα 

Αξιολάτρευτα και πρωτότυπα, τα ιπποποταμάκια κατασκευάζονται στην Κένυα, από την ομάδα τεχνιτών Smolart, που αποτελείται από 60 γλύπτες. Με τα κέρδη από το δίκαιο εμπόριο, ο συνεταιρισμός Smolart εκτός από την ανάπτυξη της παραγωγικής προσφοράς, στηρίζει προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης περιθωριοποιημένων παιδιών για να ξεφύγουν από τη ζωή του δρόμου.

 

  1. «Αυτάκια» για τον χειμώνα

Το πιο ζεστό –και πιθανότατα το πιο χαριτωμένο– χειμωνιάτικο αξεσουάρ που μπορείτε να χαρίσετε σε κάποιον, είναι αυτά τα γούνινα (από οικολογική, εννοείται, γούνα) προστατευτικά για τα αυτιά. 

  1. Ζακέτα fleece από τον Αρκτούρο 

Με σύνθημα «φοράω μπλουζάκι – σώζω αρκουδάκι», ο Αρκτούρος, η οργάνωση για την προστασία της καφέ αρκούδας, προτείνει και φέτος μια καταπληκτική συλλογή ρούχων, από την οποία ξεχωρίσαμε αυτό το χουχουλιάρικο fleece με φερμουάρ. Εξαιρετικά ζεστό και άνετο για όλες τις ώρες της ημέρας, κυκλοφορεί σε τρία διαφορετικά χρώματα: Εκρού, μαύρο και μοβ

  1. Τσάντα ώμου από το Kannabishop 

Σε σκούρο κόκκινο, αλλά σαφώς μικρότερη από τον… σάκο του Αϊ-Βασίλη, και διαστάσεις τέτοιες που χωράει παντού και χωρά τα πάντα (21 x 4 x 19 εκατοστά). Είναι πολύ ελαφριά, για να την έχει παντού μαζί της, και διαθέτει διπλή εσωτερική τσέπη, μία με φερμουάρ και τέσσερις μολυβοθήκες, εύκολο άνοιγμα με μαγνήτες και ρυθμιζόμενο ιμάντα. 

  1. Vintage τηλέφωνο από το Retrosexual Vintage Shop 


Αν η γυναίκα της ζωής σας είναι λάτρης των ρετρό αντικειμένων θα μπορούσατε, τώρα που το σκεφτόμαστε, αντί για το (καταπληκτικό παρ’ όλα αυτά) κόκκινο τηλέφωνο της φωτογραφίας, να της χαρίσετε μια βόλτα στον παράδεισο που λέγεται Retrosexual Vintage Shop (Αγίας Ειρήνης 3) για να την αφήσετε να διαλέξει εκείνη το δώρο της. Γραφομηχανές, φωτογραφικές μηχανές Polaroid, βαλίτσες, μολυβοθήκες, μίνι χρηματοκιβώτια, μίξερ, τασάκια, φωτιστικά και ραδιόφωνα από τις δεκαετίες του ’20 έως και του ’90 συνθέτουν την υπέροχη συλλογή του.

  1. Κολιέ Crystal Queen 

Χαριτωμένο σχέδιο (μαύρη καρδούλα με χρυσή κορώνα) και υλικά όπως επιπλατινωμένο ασήμι 925 και ημιπολύτιμοι λίθοι σπινελίου συνθέτουν αυτό το όμορφο κολιέ

Δώρα για παιδιά

  1. Fisher-Price Thomas Wooden Railway Ηλικίες: 36 μηνών – 6 χρονών

Κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμο ξύλο, το τρενάκι αυτό βοηθά το παιδί να αναπτύξει τις κινητικές, αισθητηριακές και συλλογιστικές του ιδιότητες μέσα από το παιχνίδι και την κατασκευή. Η κατασκευή του είναι αρκετά ρεαλιστική, εύκολη στο «στήσιμο» και εγγυάται ώρες ανέμελου παιχνιδιού. 

  1. Plan Toy Baby Walker Ηλικίες: 10 μηνών – 3 χρονών

Ακόμα ένα οικολογικό ξύλινο παιχνίδι, το οποίο βοηθά το παιδί στα πρώτα του βήματα. Θυμίζει αυτοκίνητο, ενώ το ύψος του είναι μεταβαλλόμενο για να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη στήριξη στο πιτσιρίκι. Περιλαμβάνει στην… καρότσα του 24 χρωματιστά τουβλάκια. 

  1. Star Wars Command Star Destroyer Set Ηλικίες: 5+

Το τρέιλερ για το νέο Star Wars είναι γεγονός και η… μανία με την σειρά επιστημονικής φαντασίας έχει ήδη ξεκινήσει. Το συγκεκριμένο σετ περιλαμβάνει εννέα φιγούρες της σειράς, συμπεριλαμβανομένου του Darth Vader και του Luke Skywalker και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα. 

  1. Disney Princess Frozen Snow Glow Elsa Singing Doll Ηλικίες: 36 μηνών – 6 χρονών

Η αγαπημένη πριγκίπισσα των κοριτσιών από την ταινία Frozen πλέον κυκλοφορεί και σε κινούμενη κούκλα, η οποία μιλά και τραγουδά με το που την αγγίζει το πιτσιρίκι, λέγοντας ατάκες και τραγούδια από την ταινία.  

  1. Φορητή μπασκέτα Ηλικίες: 5+

Βάλτε το πιτσιρίκι σας στο παιχνίδι (κυριολεκτικά) και κάντε το να αγαπήσει το πιο όμορφο άθλημα μέσα από μια φορητή μπασκέτα. Η συγκεκριμένη που βρήκαμε περιλαμβάνει μπάλα και βελόνα για φούσκωμα και έχει διαστάσεις 1,50 μέτρο από το έδαφος μέχρι το καλάθι. 

  1. Σετ Βραχιολάκια Plexi Flexi Ηλικίες: 3+

Άκρως εθιστικό πολύ-εργαλείο για κορίτσια, με το οποίο μπορούν να φτιάξουν εύκολα και γρήγορα πολύχρωμα βραχιόλια, δαχτυλίδια και κολιέ σε πληθώρα σχεδίων. Το πακέτο περιλαμβάνει τη βάση πλέξης, τσιγκέλι κατασκευής, κουμπώματα και εξακόσια λαστιχάκια σε διάφορα χρώματα για ατελείωτους συνδυασμούς. Τιμή: 10€.

  1. Thames and Kosmos Gyrobot Ηλικίες: 8-15 χρονών

Η ρομποτική αποτελεί μια από τις πλέον υποσχόμενες επιστήμες για το μέλλον και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα παιδιά. To Gyrobot επιτρέπει στα πιτσιρίκια να φτιάξουν μόνα τους μια σειρά από ρομπότ, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου το οποίο ισορροπεί σε δύο ρόδες και μετακινείται με τη βοήθεια ενός σχοινιού. Μέσα από αυτές τις κατασκευές, τα παιδιά εξοικειώνονται με την επιστήμη της ρομποτικής, αλλά και των γυροσκοπικών συσκευών. 

Πηγή: in2life.gr

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ