«Έντυσαν» τα δέντρα και άπλωσαν την μπουγάδα τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών !

Στο γειτονικό στενό της Γρ. Παλαμά και στην οδό Παύλου Μελά φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης και Φλώρινας "βγάζουν τα πλυμμένα τους στη φόρα" !

Όλα αυτά στο πλαίσιο των δύο πρότζεκτ «Δέντρα» και «Βγάζουμε τα πλυμμένα μας στη φόρα» που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο ζωγραφικής της Σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας και το τρίτο  εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Στην Γρ. Παλαμά τα τεράστια σεντόνια, πάνω στα οποία ζωγράφισαν οι φοιτητές, κρεμάστηκαν με σχοινιά κάθετα του δρόμου.

Στην Π. Μελά τα δέντρα τυλίχθηκαν με ύφασμα πάνω στο οποίο έγιναν οι γραμμές των κλαδιών σε κάποια σημεία.
 
Ξεκινώντας πιλοτικά,τυλίχθηκε το πρώτο δέντρο με ύφασμα. Επιλέχθηκε ένα ύφασμα που χρησιμοποιείται στη γεωπονία για την προστασία των φυτών από το κρύο και την παγωνιά χωρίς όμως να τα περιορίζει να αναπνέουν. Τυλίγοντας το δέντρο δόθηκε βάση να αναδειχτεί η ιδιαίτερη φόρμα του εκάστοτε δέντρου . Οι τελικές συρραφές του υφάσματος δίνουν επιπρόσθετα την εντύπωση κλαδιών.

Στη συνέχεια ,με ακρυλικό μαύρο χρώμα, έγινε μια επέμβαση στο ύφασμα τονίζοντας τις γραμμές των κλαδιών σε κάποια σημεία, όπως φαίνονται αχνά στο βάθος, καθώς και το περίγραμμα των φύλλων στα σημεία που έρχονται σε επαφή με το ύφασμα.

Στο εσωτερικό, πάνω στο δέντρο, έχουν τοποθετηθεί φωτάκια υπογραμμίζοντας έτσι το έντονο παιχνίδι μορφών και σκιών τις βραδινές ώρες. Παράλληλα έρχεται στην επιφάνεια το εσωτερικό- κρυφό μέρος του δέντρου.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ