Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4 νέες δημοσκοπήσεις - Μειώνει τη διαφορά η ΝΔ

Μαζεύει τη διαφορά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται σε 4 νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα, στις οποίες βέβαια εξακολουθεί να προηγείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Νέα Δημοκρατία ωστόσο στις τρεις από αυτές να μειώνει τη διαφορά της.

Δημοσκόπηση Interview

Στην έρευνα της εταιρίας Interwiew που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στη «μάχη» της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στο 3% (από 3,1% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση).

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 28,6%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 25,6%. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται τρίτο κόμμα με 5,5%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,6%, το Ποτάμι 4,1%, η Χρυσή Αυγή 3,9%.

Εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,2% και η ΔΗΜ.ΑΡ. με 1,3%. Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 11%, «άλλο κόμμα» απαντά το 8,2% και άκυρο/λευκό το 5%.

Δημοσκόπηση ProRata

Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 7% έναντι της ΝΔ δείχνει το γκάλοπ της ProRata που δημοσιεύει το «Παρόν».Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 21,5%.

Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 5,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ κινείται στο 0,5%.

Ένας στους πέντε (20%) απάντησε «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ, αποχή το 8,5% και άκυρο/λευκό το 4%.

Δημοσκόπηση Alco

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ κλείνει στις 3,6 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, από 4,8% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. 
 
Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει 24%, έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή με 5,6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,4% και το Ποτάμι με 4,1%. Οι ΑΝΕΛ καταγράφουν 2,9%,  ποσοστό οριακό για την είσοδό τους στη Βουλή. Σημαντικό το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται στο 11,8%. 
 
Σε ό,τι αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή την προσφυγή στις κάλπες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, δηλαδή το 54%, προτιμούν να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το 37% θέλει εκλογές και ένα 9% δεν έχει άποψη.

Δημοσκόπηση Κάπα Research

Στο μεταξύ, στο 2,8%, από το 3,6% του Νοεμβρίου, έχει μειωθεί η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, η ΝΔ 22,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6,7%, Ποτάμι 6%, Χρυσή Αυγή 5,9% και ΚΚΕ 5,8%. Όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο σημείο, με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ, που δεν υπάρχει πλέον στον πολιτικό χάρτη.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ