Story: Η ιστορία του Λιου Τζιντσόνγκ - Ενός πάμπλουτου Κινέζου που σώθηκε από θαύμα, χάρισε τα χρήματά του και τώρα ζει στα βουνά!

Ο Liu Jingchong, 38, ήταν ένας επιτυχημένος πολυεκατομμυριούχος που ζούσε στη Κίνα, πριν αποφασίσει να χαρίσει την περιουσία του και να μετακομίσει σε μια καλύβα στη πλαγιά ενός βουνού.

Ο λόγος που τον έκανε να αλλάξει όλη τη κοσμοθεωρία του ήταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και ένα βιβλίο!

''Ζούσα πράγματι μια ευχάριστη και άνετη ζωή, ως ιδιοκτήτης βιομηχανίας υφασμάτων και νόμιζα ότι δε μου έλειπε τίποτα. Όταν βγήκα ζωντανός από το τροχαίο ατύχημα, κάθισα και σκέφτηκα ότι η ζωή περνάει σε μια στιγμή. Πόσο νόημα έχει άραγε να μετράω τα εκατομμύριά μου, όταν οι πραγματικές απολαύσεις της ζωής δε χρειάζονται ούτε δεκάρα για να πραγματοποιηθούν; Καθοριστικό ρόλο για αυτή μου την εσωτερική αναζήτηση έπαιξε ένα βιβλίο για τον Βουδισμό που διάβαζα εκέινη τη περίδο που είχα το ατύχημα'', δηλώνει ο ίδιος στο Central European News. 

Όσο περνούσε ο καιρός, ο Jingchong  πίστευε όλο και περισσότερο στη Βουδιστική φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία τα υλικά αγαθά είναι μια αιτία του ανθρώπινου ψυχικού πόνου. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να αλλαξει στάση ζωής.

''Χάρισα όλα όσα είχα στην κατοχή μου, τα 7 αμάξια μου, όλες τις επαύλεις και τις εξοχικές μου κατοικίες και αγόρασα αυτήν την μικρή καλύβα, που μου αρκεί για να κάθομαι και να διαβάζω με τις ώρες τα βιβλία μου'', συμπληρώνει.

''Χαίρομαι ειλικρινά όταν έρχεται κόσμος να με επισκεφτεί. Λατρεύω να γνωρίζω κόσμο και σε περίπτωση που το θέλουν κι αυτοί, μοιράζομαι μαζί τους εμπειρίες.''

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ