Σαν σινεμά: Λεπτό προς λεπτό όλες οι δραματικές εικόνες της ομηρίας και της απελευθέρωσης στο Σίδνεϊ!

Αιματηρό τέλος είχε η ομηρία σε καφέ στο κέντρο του Σίδνεϊ. 

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων που είχε ως σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνταν σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ επί σχεδόν 16 ώρες, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών της Αυστραλίας.

Φωτογραφία των θυμάτων, του μάνατζερ του Lindt καφέ, Tori Johnson και της 38χρονης Katrina Dawson 

Συνολικά, μέσα στο καφέ Lindt που βρίσκεται στο κέντρο του Σίδνεϊ υπήρχαν 17 όμηροι. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός και μια γυναίκα που δέχτηκε έναν πυροβολισμό στον ώμο.
Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε μέσα στο καφέ δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, είπε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Νότιας Ουαλίας, Άντριου Σκιπιόνε, ο οποίος έκανε λόγο για "μεμονωμένη ενέργεια".

Ιρανός μετανάστης ο δράστης
Μια ασφαλής πηγή, ανέφερε στην αστυνομία της Αυστραλίας ότι ο δράστης είναι Ιρανός μετανάστης, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και είναι γνωστός στις αρχές λόγω των απειλητικών επιστολών που έχει στείλει στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό.

Ο 49χρονος Μαν Χαρόν Μονίς, φανατικός μουσουλμάνος και αυτοαποκαλούμενος σεΐχης, παρέμεινε μέσα στο καφέ περίπου 16 ώρες αφότου ξεκίνησε η ομηρία.

Ο Μαρόν Μονί είχε φτάσει στην Αυστραλία σαν πρόσφυγας το 1996 και εγκαταστάθηκε στο Σίδνεϊ. Μερικά χρόνια αργότερα είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση σε μια 27χρονη ενώ κατηγορείται και για συνέργεια στην δολοφονία της γυναίκας του. Σύμφωνα με το BBC, ο Μονίς ήταν ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.

16ωρο μαρτύριο για τους ομήρους

Η αγωνία στα πρόσωπο των ομήρων αλλά και η υπερπροσπάθεια που κάνανε οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να σταματήσουν τον δράστη είναι φανερή στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Πηγές: dailymail.co.uk, telegraph.co.uk

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ