Ρένα Δούρου: Αν σου έκοψαν το ρεύμα δες τι πρέπει να κάνεις για την επανασύνδεση!

Πρόγραμμα επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά όπου λόγω αδυναμίας η ΔΕΗ έκοψε την παροχή εξήγγειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το πρόγραμμα λέγεται «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» και έχει στόχο να μη μείνει κανένας καταναλωτής στο σκοτάδι εν μέσω εορτών. Η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει στο πρόγραμμα αυτό αναλαμβάνοντας εκείνη να πληρώσει από το δικό της ταμείο τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ύψος της οφειλής που αναλαμβάνει να καλύψει η Περιφέρεια ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί είναι 360 ευρώ. Ποσό που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο, αρχής γενομένης από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Το κόστος του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» συμπεριλήφθηκε στον αναβαθμισμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε από τη νέα περιφερειακή Αρχή και τη Ρένα Δούρου, στον οποίο προβλέπεται εξαπλασιασμός των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα, για να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και να καλύψει περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αναμένεται να συνδεθεί και με τους δήμους. Σημειώνεται πάντως ότι το πρόγραμμα αφορά ανθρώπους που δεν έχουν ενταχθεί –για οποιονδήποτε λόγο- στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου εξαιρούνται εξ ορισμού από την αποκοπή του ηλεκτρικού.

Τα δικαιολογητικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1.Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

2.Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3.Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή.

4.Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ