6,44 εκάτ ευρώ στους 600 απολυμένους των καταστημάτων «Φωκάς» ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Μεγάλη δικαιώση για τους εργαζομένους

Με 610 ψήφους υπέρ, 77 κατά και 13 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την χορήγηση οικονομικής βοήθειας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής, στους 600 απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων «Οδυσσεύς Φωκάς», που διέκοψε τη λειτουργία της, μετά τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της λόγω της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος στην Ελλάδα.

 

Μέσω αυτής της αίτησης της Ελλάδας για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), οι πρώην εργαζόμενοι της «Οδυσσεύς Φωκάς» θα λάβουν βοήθεια ύψους 6,44 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να λάβουν εκ νέου εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση.

Συνολικά η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ του να δοθεί οικονομική βοήθεια, συνολικού ύψους 35,5 εκατομμύρια ευρώ, σε 6.000 απολυμένους σε Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα.

Απ' αυτά, 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τους 3.886 απολυμένους της Air France (το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ από το ΕΤΠ), 1,89 εκατ. για τους 608 πρώην εργαζομένους της Whirlpool Europe S.r.l και των τοπικών προμηθευτών της στην επαρχία Τρέντο της Ιταλίας και 1,26 εκατ. ευρώ για τους 777 απολυμένους του εργοστασίου Tychy της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat στα νότια της Πολωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ