Γ. Μηλιός: ''Ίσως και να θέλει ο κ. Στουρνάρας να φύγουν τα λεφτά''! (βίντεο)

''Ο κ. Στουρνάρας έφυγε από την αρχή της ουδετερότητας που πρέπει να τηρεί και υιοθέτησε τα κινδυνολογικά επιχειρήματα της κυβέρνησης. Ίσως πραγματικά να θέλει να αρχίσουν να φεύγουν λεφτά γιατί οι δηλώσεις του εκεί κατατείνουν", παρόλο που αυτό αντίκειται στο ρόλο του υπογράμμισε ο Γ. Μηλιός συμπληρώνοντας ότι "δεν είναι δουλειά του κεντρικού τραπεζίτη να παίρνει θέση και να δημιουργεί κινδυνολογικές καταστάσεις''.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει θέμα όταν ανέλαβε ο  κ. Στουρνάρας καθώς ήταν στέλεχος της κυβέρνησης ενώ ο κεντρικός τραπεζίτης  θα έπρεπε να διαθέτει πιο ουδέτερα χαρακτηριστικά.

"Εκεί που είχαμε μια ιστορία επιτυχίας τώρα μας λένε καταστρεφόμαστε και συνεχίστε την καταστροφή, όπως την ξέρετε» ο Γ. Μηλιός δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ότι έχουμε μια επανάληψη της κινδυνολογία του 2012 ενώ τα πραγματική κατάσταση περιγράφεται από χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 0, οι πολιτικές της λιτότητας στην Ευρώπη δεν βγαίνουν καθόλου, οι άνθρωποι χάνουν και τα σπίτια τους μετά από την απώλεια μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων. "Βασική αρχή είναι η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν αποφασίσει ο λαός να αλλάξει πολιτική θα αλλάξει" τόνισε.

Κανένας πανικός στους επενδυτές από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στέλεχος της Merril Lynch

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσίασε τo στέλεχος της Merril Lynch Αθανάσιος Βαμβακίδης σε τηλεφωνική συνέντευξη του στο ΣΤΑΡ, για την επίσκεψη Σταθάκη, Μηλιού στο Λονδίνο, καθώς υποστήριξε ότι δεν είναι αλήθεια, όσα ειπώθηκαν περί πανικού των επενδυτών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μηλιός παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι οι επενδυτές ενώ οι ερωτήσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν κυρίως το κατά πόσο θα γίνει δεκτό από την τρόικα, καθώς βρίσκεται στον αντίποδα από αυτό που εφαρμόζεται σήμερα. «Ήταν μια πολύ χρήσιμη εκδήλωση γιατί δόθηκε η ευκαιρία στους επενδυτές να μάθουν από πρώτο χέρι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος υποστήριξε ότι δεν είναι πιθανό σενάριο το Grexit γιατί αυτόματα θα σήμαινε ότι η ΕΚΤ θα ήταν υποχρεωμένη να υποστηρίξει οικονομικά  άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα Ιταλία, Ισπανία κ.α. πράγμα που θα σήμαινε τεράστια οικονομική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ