Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κύριοι βουλευτές ή σας αρέσει ο Δήμας ή όχι, παζάρια η Δημοκρατία δεν έχει: Πάμε σε εκλογές η πιο καθαρή λύση: Το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη

Τα 160 "ναι" στον Σταύρο Δήμα δεν είναι ένα αποτέλεσμα που επιτρέπει αισιοδοξία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. 

Η εκλογή του κ. Δήμα συγκεντρώνει σήμερα λιγότερες πιθανότητες απ΄ ό,τι συγκέντρωνε πριν την πρώτη ψηφοφορία. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να οδηγηθούμε σε εκλογές, παρά να επιβραβευτούν εκείνοι που αναζητούν την διαπραγμάτευση και ένα οποιοδήποτε όφελος από αυτή την διαδικασία. Κύριοι βουλευτές! Ή σας αρέσει ο κ. Δήμας και τον ψηφίζετε ή όχι. Στην Δημοκρατία δεν χωρούν παζάρια. 

Του Θανάση Μαυρίδη - Capital.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον Θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ως εργαλείο για την πρόκληση εθνικών εκλογών. Στην επιλογή αυτή η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει με καθαρές λύσεις. Ορθώς επίσπευσε τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου, προκειμένου να μην παρασυρθεί η χώρα στην δίνη μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου. Χτες 160 βουλευτές ψήφισαν ναι. Για την εκλογή του Προέδρου χρειάζονται άλλοι 20. Στην κοινωνία, λοιπόν, δημιουργείται η αίσθηση ενός παζαριού. Κι αυτό  το πραγματικό ή υποτιθέμενο παζάρι το χρεώνεται η ίδια η κυβέρνηση. 

Καθαρές λύσεις! Αυτή είναι η ορθότερη επιλογή. Όποιος θέλει να ψηφίσει τον κ. Δήμα να τον ψηφίσει. Όποιος δεν θέλει να μην τον ψηφίσει. Κι αν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού θέλουν εκλογές με αυτή την αφορμή, ας πάμε σε εκλογές. Κι εκεί ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για την τύχη του. Αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας.

Το βασικό είναι να μην χρεωθεί ο αστικός χώρος περίεργες καταστάσεις. Να μπορεί να δει τον κόσμο του στα μάτια και την επόμενη ημέρα, όταν θα έχουμε τελειώσει με τις φαντασιώσεις της αριστεράς. Γι΄ αυτό και θεωρούμε ότι είναι παντελώς λάθος η στρατηγική που έχουν χαράξει κάποιοι, προσπαθώντας να συναγωνιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακραίες δηλώσεις. 

Τα πράγματα είναι απλά! Η αντιπολίτευση έχει ανεβάσει τους τόνους το τελευταίο εξάμηνο, πιστεύοντας ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία για την αριστερά. Τα παίζουν όλα για όλα! Ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να τους βγάλει πρώτο κόμμα. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να τους βγάλει και αυτοδύναμους, έτσι ώστε να μην έχουν την παραμικρή δικαιολογία να μην εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. Αφού οι άνθρωποι υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, ας βγάλουν, τουλάχιστον, τους λαγούς από το καπέλο. Κι ύστερα ο ελληνικός λαός ας κρίνει με βάση αυτά που θα έχουν συμβεί, τι θα έχει χάσει και τι θα μπορούσε να έχει κερδίσει.

Δεν θέλουν οι βουλευτές Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή; Η μόνη απάντηση σε αυτό είναι οι εκλογές. Εκλογές και όχι απειλή για εκλογές. Οτιδήποτε άλλο θα δώσει ηθικό πλεονέκτημα στην αριστερά.

Κι ίσως θα ήταν χρήσιμο να ξεκαθαρίσει ο κ. Σαμαράς ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην δεύτερη ψηφοφορία, τότε θα προχωρήσει έτσι ή αλλιώς σε εκλογές σε έναν μήνα. Ότι δεν δέχεται με κανέναν τρόπο διαπραγματεύσεις και παζάρια. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ