Βόμβα Χαϊκάλη: «Ήθελαν να με χρηματίσουν με 3 εκ. ευρώ - Κατέθεσα σε εισαγγελέα» - Τι απαντά το Μαξίμου;

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, κατήγγειλε προσπάθεια δωροδοκίας του ιδίου, ώστε να ψηφίσει υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η πρώτη κρούση, έγινε στις 5/12 και αυτόν που μου πρότεινε τα χρήματα τον κατέγραψα. Πήγα στον Λάκη Λαζόπουλο, που είχε την υποδομή για να το γράψω» δήλωσε ο βουλευτής. «Πήγαν να μου δώσουν 700.000 ευρώ σε μετρητά και διαφημίσεις καθώς επίσης και να μου ξεπληρώσουν το δάνειο του σπιτιού μου. Όλα αυτά τα έχω πει σε εισαγγελέα» συνέχισε.

«Το συνολικό ποσό», κατέληξε ο Παύλος Χαϊκάλης, «θα ήταν γύρω στα 3 εκατ. ευρώ!». 

Στη συνέχεια, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Χαϊκάλης, σημείωσε ότι θα τα καταθέσει όλα αυτά και επίσημα σε ομιλία του στη Βουλή, αφού ωστόσο έρθει πρώτα σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο.

Τέρενς Κουίκ: «Υπάρχει αποκαλυπτικό υλικό για τον χρηματισμό του Χαϊκάλη - Το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά»

 

«Οι συνομιλίες είναι άκρως αποκαλυπτικές. Τις άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά. Όσον αφορά το πρόσωπο που έκανε την επαγή, ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι κινείται στον οικονομικό χώρο και δεν είναι πολιτικό πρόσωπο. 

Σχετικά με το υλικό, είπε: «Εχει δοθεί εδώ κ 15 μέρες στην εισαγγελία.Αποφασίσαμε ότι το θέμα θα το χειρίζεται αποκλειστικά ο Χαϊκάλης».

«Υπάρχει υλικό, όχι μόνο ένα βίντεο αλλά και ηχητικά όπου καταγράφεται όλη η προσπάθεια χρηματισμού του Χαϊκάλη με διαλόγους που ξεπερνούν τη μία ώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουίκ.

«Γιατί ο κ. Αθανασίου δεν ελέγχει το τι τρέχει και δεν δίνει εντολή να έρθουν όλα στο φως; Γιατί καθυστερεί ο εισαγγελέας;» αναρωτήθηκε κλείνοντας την ομιλία του.

Σκουρλέτης: Το θέμα Χαϊκάλη επηρεάζει την εκλογική διαδικασία για Πρόεδρο

Στις αποκαλύψεις για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.  Χαϊκάλη , αναφέρθηκε με παρέμβασή του ο  εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. 

Ο κ.  Σκουρλέτης, σημείωσε ότι όταν είχε αναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από κάποια δημοσιεύματα,  σε χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας,  είχε  κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει με αυτό τον τρόπο την πολιτική ζωή.  «Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία», ανέφερε.  

«Η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία  να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία», τόνισε. 

Μαξίμου: «Αθλια παράσταση» οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί χρηματισμού

Ως ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπολίτευσης να ναρκοθετήσει την πορεία της χώρας, αντιμετωπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου τις καταγγελίες των κ.κ. Παύλου Χαικάλη και Λάκη Λαζόπουλου για προσπάθεια χρηματισμού. Η κυβέρνηση αναμένει τις κινήσεις της δικαιοσύνης, ωστόσο στελέχη της αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει δική τους κίνηση προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για την διακίνηση σεναρίου και ψευδών ειδήσεων που έχουν στόχο την διασάλευση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας της Ελλάδας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε σχετική δήλωσή της, τόνισε ότι «για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας». Είναι ολοφάνερο πως αυτές «οι άθλιες παραστάσεις» στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τόνισε η κα. Βούλτεψη, η οποία επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Σοβαρές» χαρακτήρισε τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. «Οι καταγγελίες είναι σοβαρές» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δει τα στοιχεία και τι θα πει σχετικά με το θέμα η δικαιοσύνη.

Κανένα στοιχείο ως προς την ταυτότητα

Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει από την ερευνά των εισαγγελικών και αστυνομικών Αρχών ως προς την ταυτότητα του προσώπου που φέρεται να αποπειράθηκε να χρηματίσει τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης, ανέφερε πως η απόπειρα συνδέεται με την προεδρική εκλογή, κάτι που δεν φαίνεται πως ανέφερε πάντως κατά την κατάθεσή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσήλθε προ 10ημερου στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο και κατήγγειλε έγγραφως απόπειρα δωροδοκίας του, χωρίς όμως να κατονομάσει τον δράστη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν προέρχεται από το χώρο της κυβέρνησης ή τον ευρύτερο χώρο του Δημοσίου.

Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε το όνομα εκ των υστερών στην κατάθεση του στην Κρατική Ασφάλεια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για άτομο που ανήκει στον «οικονομικό χώρο».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η κρατική ασφάλεια υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να κλείσει ραντεβού με τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος όμως δεν πήγε στην συνάντηση.

Ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε οπτικοακουστικό υλικό από δυο συναντήσεις που είχε με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον χρηματίσει, όμως από τις έως τώρα έρευνες της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Κρατικής Ασφάλειας δεν προέκυψε τίποτα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή κάποιο άλλο στοιχείο που να συνιστά πρόοδο στην έρευνα.

Με αυτά τα δεδομένα, οι δικαστικές Αρχές έκριναν ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για περαιτέρω έρευνα αλλά κρατούν τον φάκελο ανοικτό μήπως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δώσει περισσότερα στοιχεία.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν πάντως ότι δεν πρόκειται περί σοβαρής υποθέσεως, δεδομένου ότι ο βουλευτής αρνείται να πει ονόματα, και με δεδομένο ότι δεν έχουν προκύψει άλλα στοιχεία από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού.

Νωρίτερα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης πως το πρόσωπο που επιδίωξε να τον χρηματίσει του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, εξόφληση δανείου που οφείλει σε τράπεζα και υπογραφή συμβολαίων παραγωγή, με αντάλλαγμα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ζήτησε από την εισαγγελία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το υλικό και τις καταγγελίες του κ. Π. Χαϊκάλη. Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι όταν είχε αναφερθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε χρηματισμό βουλευτών, προκειμένου να ψηφίζουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας, είχε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζει με αυτόν τον τρόπο την πολιτική ζωή. «Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε, ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά καιτην πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

ΠΑΣΟΚ: Αμεση διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα στην Ολομέλεια της Βουλής ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας ζητά και την τιμωρία «εκείνων που προσβάλλουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας». 

«Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ