Στα άδυτα των τζιχαντιστών: Οι αποκαλύψεις του τολμηρού ρεπόρτερ από την Γερμανία που μπήκε στο ISIS!

Είναι ο μοναδικός δυτικός δημοσιογράφος στον οποίο επετράπη να εισχωρήσει στα άδυτα του ISIS και να κάνει ρεπορτάζ. 

Ο 74χρονος Γιούργκεν Τόντεχοφλερ μίλησε στο γερμανικό site Der tz και αποκάλυψε ότι διέμεινε στο ίδιο ξενοδοχείο στη Βεγγάζη όπου είχε μείνει και ο Τζέιμς Φόλεϊ, ο Αμερικανός δημοσιογράφος που αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές τον περασμένο Αύγουστο.

Ο δημοσιογράφος που έχει ήδη επιστρέψει στη Γερμανία, χρειάστηκε μήνες προκειμένου να πείσει τους υπευθύνους των τζιχαντιστών να του δώσουν την άδεια να περιηγηθεί στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους.


Ο Τόντεχοφλερ κατάφερε να μείνει δέκα ημέρες στις περιοχές που ελέγχει το ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.
Οι δηλώσεις του έγιναν λίγο πριν βγει στον αέρα το ντοκιμαντέρ του, "10 μέρες στο Ισλαμικό Κράτος".
Όπως εξομολογείται, ένας από τους φόβους του ήταν το να μην έχει την ίδια τύχη με τον Τζέιμς Φόλεϊ, ενώ αποκαλύπτει πως το Ισλαμικό Κράτος είναι πλέον μεγαλύτερο σε έκταση από το Ηνωμένο Βασίλειο και έχει φανατικούς υποστηρικτές και στη Δύση.
Περιγράφοντας τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς από τον Τζιχάντι Τζον, λέει:


"Είχα δει το βάρβαρο βίντεο και μια από τις βασικές μου ανησυχίες ήταν το πώς θα μπορέσω να αποφύγω να έχω την ίδια μοίρα". Παρόλα αυτά, μετά από πολλαπλές διαπραγματεύσεις πήρε την έγκριση να καταγράψει όσα του επέτρεψαν.
"Οι οπαδοί του ISIS το στηρίζουν με έναν σχεδόν εκστατικό ενθουσιασμό όμοιο του οποίου δεν έχω συναντήσει ποτέ σε καμία άλλη εμπόλεμη ζώνη", αναφέρει.
 
"Καθημερινά εκατοντάδες πρόθυμοι μαχητές από όλο τον κόσμο φτάνουν για ενταχθούν στις γραμμές του ISIS. Για μένα αυτό είναι ακατανόητο", συμπληρώνει ο Γερμανός δημοσιογράφος.


Ο 74χρονος δημοσίευσε μάλιστα στην προσωπική του ιστοσελίδα φωτογραφίες με τζιχαντιστές να κρατούν στα χέρια γερμανικά πολυβόλα Heckler και Koch MG3.
Έκανε επίσης λόγο για περίπου 5.000 μαχητές στη Μοσούλη. Οι μαχητές είναι τόσο διάσπαρτοι ώστε για να τους εξαφανίσουν οι Αμερικανοί μέσω των βομβαρδισμών, θα έπρεπε να ισοπεδώσουν όλη την ιρακινή πόλη.

Σύμφωνα με τον Τόντεχοφλερ, το ISIS δεν μπορεί να ηττηθεί μέσω των δυτικών βομβαρδισμών χωρίς χερσαίες επιχειρήσεις, κάτι που υποστηρίζει το επιτελείο του Αμερικανικού στρατού.

"Για κάθε βόμβα που πέφτει και χτυπά έναν πολίτη, ο αριθμός των τρομοκρατών αυξάνεται", αναφέρει.
"Το Ισλαμικό Κράτος έχει εργαστεί πολύ προκειμένου να μετασχηματιστεί σε ένα λειτουργικό "κράτος" καθώς πλέον διαθέτει "κοινωνικές υπηρεσίες" και "εκπαιδευτικό σύστημα". Το παράδοξο είναι πως σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα προβλέπεται και η μόρφωση των γυναικών. Μόρφωση που παρέχεται φυσικά από τους ίδιους.


 
Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι όλοι αυτοί οι Τζιχαντιστές πιστεύουν βαθιά ότι "όλες οι θρησκείες που συμφωνούν με τη δημοκρατία πρέπει να εξαφανιστούν".

"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στρατηγική θρησκευτικής εκκαθάρισης στην ανθρώπινη ιστορία" αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος.
Τέλος, προσθέτει πως οι τζιχαντιστές κινούνται σε μικρές ομάδες, κρύβονται σε κατοικημένες περιοχές και αυτή τη στιγμή αριθμούν περίπου 5.000 άτομα στη Μοσούλη. Σε ότι αφορά τις σφαγές των Γεζίντι, τα γεγονότα αποσιωπούνται από τους ίδιους.
Ο Γερμανός ρεπόρτερ που έχει εμπειρία 50 χρόνων στις εμπόλεμες ζώνες, θεωρεί πως σύντομα το Ισλαμικό Κράτος θα προσπαθήσει να συνθηκολογήσει με τη Δύση για έλεγχο συγκεκριμένων περιοχών και για εδαφική ανεξαρτησία.

Πηγή: Independent

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ