Τοpwoman η Ιωάννα Κουρμπέλα - Η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που συνδιάζει την κλασσική αρμονία με την σύγχρονη ''γεωμετρία''!

Τα ρούχα που σχεδιάζει η Ιωάννα Κουρμπέλα είναι πολυμορφικά. Ακολουθούν την κίνηση του σώματος παίρνοντας ενέργεια από αυτό και αποκτούν δική τους. 

Είναι μία δυναμική που τους αλλάζει σχήμα και κίνηση γι’ αυτό και οι συλλογές της μοιάζουν να έχουν τόσo πολύπλοκη κατασκευή αλλά με μία υπέρκομψη, μινιμαλιστική αισθητική. Η βαθιά ελληνικότητά τους οφείλεται στο νόημά τους: ρούχα που τονίζουν τα ουσιώδη με τη γοητεία της κλασικής αρμονίας.

Από τις φυσικές πρώτες ύλες αρχίζει το παιχνίδι της συνδιαλλαγής: βαμβάκι και λινό, μαλλί και μετάξι. Χυτές διαφάνειες τυλιγμένες με εσάρπες με περίπλοκη πλέξη. Άνετα παντελόνια συνοδεύονται από γεωμετρικούς όγκους ενός παλτό, ανάγλυφα νήματα τυλίγουν απαλά τους ώμους. Σχέδια που αλλάζουν μορφή, υλικά που μετατρέπονται στιλιστικά, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής.

Η συλλογή της Ιωάννας Κουρμπέλα για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2014-2015 είναι γεμάτη «Αντανακλάσεις». Όλα αντιστρέφονται, χρώματα, σχήματα, διαστάσεις, και όλα περιστρέφονται γύρω από το βασικό άξονα του σώματος που «θυμάται» τον πυρήνα του. Παιχνίδι μέσα κι έξω, πάνω και κάτω. Τα χρώματα έχουν αποχρώσεις με αντανακλάσεις και όψεις στενά συνδεμένες με τα υλικά. Ενεργοποιούν και μεγεθύνουν την ενέργεια της εποχής. Βαθύ μπλε τιρκουάζ: μια λίμνη στον Βορρά, μια φιγούρα στο ακίνητο νερό. Ανεπαίσθητο ροζ: η απαλότητα της σιωπής. Το χρώμα της ομίχλης: αντανάκλαση στο διάφανο πάγο. Σκοτεινό μοβ: ο καθρέφτης δεν βλέπει το ρούχο. Λιωμένη λάβα: λάμψη του πύρινου μάγματος. Σκούρο, λαμπερό του μολύβδου. Ανοιχτοί τόνοι που σε ηρεμούν συνδυασμένοι με αντανακλάσεις και ζωντάνια. Και όλα, σαν μια συμφωνία επάνω στη μεγαλοπρεπή απλότητα.

Αγαπάμε τα ρούχα της Ιωάννας Κουρμπέλα γιατί κάθε 6 μήνες παρουσιάζονται 5 νέες αποχρώσεις που διαφοροποιούνται από τις συνήθεις τάσεις. Ευρηματικά πατρόν, πτυχές και αναδιπλώσεις, intelligent casual συλλογές. Φτιαγμένα για τους ανθρώπους της πόλης με μία ιδιαίτερη ευαισθησία. 
Αγαπάμε τα ρούχα της Ιωάννας Κουρμπέλα γιατί μπορούν να σταθούν με φινέτσα και ελληνικότητα, από τα καλαίσθητα μαγαζιά της φίρμας στην Πλάκα μέχρι τα exclusive καταστήματα στη Νέα Υόρκη, στο Όσλο και σε 21 ακόμα χώρες.

Info: Aνδριανού 109 & Χατζημιχάλη 12, Πλάκα, 2103224591 www.ioannakourbela.com, eshop.ioannakourbela.com

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ