Ανεξαρτητοποιήθηκαν Θωμάς Ψύρρας & Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ!

Η Νίκη Φούντα και ο Θωμάς Ψύρρας είναι οι πρώτοι από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που ανοίγουν την πόρτα της... διάλυσης του κόμματος. 

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κα Φούντα με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, γνωστοποίησε ότι παραιτείται από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς και παραμένει ως ανεξάρτητη βουλευτής. 

"Η πολιτική στάση και θεώρηση της βουλευτού διαφοροποιείται σημαντικά, πάνω από ένα χρόνο τώρα, από την κεντρική γραμμή του κόμματος και πλέον δεν υπάρχουν πολλά σημεία ταύτισης.
Πρόκειται για μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση για λόγους πολιτικής και προσωπικής συνέπειας.
Η βουλευτής εύχεται κάθε επιτυχία όσον αφορά στις μελλοντικές επιδιώξεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε έναν πολιτικό χώρο που με πολύ σεβασμό και η ίδια, με όλες της τις δυνάμεις, υπηρέτησε στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο", αναφέρεται στην επιστολή της.

Η Νίκη Φούντα, που με τους άλλους επτά βουλευτές, είχε υπογράψει την περίφημη... επιστολή των "οκτώ", έκλινε στο "ναι" πριν από την πρώτη ψηφοφορία αλλά τελικά ψήφισε "παρών". 

Χθες, στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ απουσίασε, μαζί με τους Θωμά Ψύρρα και Νίκο Τσούκαλη. 

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας, ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται, λίγο πριν από την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα. 

Ο Θωμάς Ψύρρας, ο οποίος απουσίασε από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ, ήταν ανάμεσα στους... διαφωνούντες μαζί με τη Νίκη Φούντα και τον Νίκο Τσούκαλη (οι τρεις βουλευτές που έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης) και είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ