Ακόμα δεν αποφασίσατε τι θα μαγειρέψετε στα ρεβεγιόν; Δείτε 3 γευστικές προτάσεις για ένα υπέροχο εορταστικό δείπνο!

Εύκολες, γρήγορες και κυρίως απολαυστικές συνταγές για το τραπέζι των γιορτών που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.

 

Μπουκίτσες με ζαμπόν και τυρί κρέμα
(προετοιμασία 10΄, αναμονή 20΄)

Υλικά για 6 άτομα: 3 μεγάλες φέτες ζαμπόν, 150 γραμμ. τυρί κρέμα, 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε καλά το τυρί κρέμα, το σχοινόπρασο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
2. Μοιράζετε το μείγμα σε κάθε φέτα ζαμπόν και κάνετε σφιχτό ρολό. Τα τυλίγετε καλά με διαφανή μεμβράνη και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 20΄.
3. Πριν σερβίρετε, κόβετε τα ρολά σε μικρά κομμάτια και βάζετε στο καθένα από ένα πιρουνάκι-οδοντογλυφίδα.

Αρνάκι με αγκινάρες, δεντρολίβανο, λεμόνι και σουσάμι
(προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 2 ώρες)

Υλικά για 6 άτομα: 6 κομμάτια αρνί, 1 κιλό αγκινάρες, 4 λεμόνια, 6 κ.γ. σουσάμι, 1 ματσάκι δεντρολίβανο, 3 κ.σ. μέλι, 6 σκελίδες σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου. Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο. Στύβετε 1 λεμόνι, αναμειγνύετε το χυμό με το μέλι, το δεντρολίβανο και το σουσάμι και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε το κρέας σε μια πιατέλα και το περιχύνετε με αυτό το μείγμα φροντίζοντας να πάει παντού.
2. Πλένετε 2 λεμόνια και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες, με τις οποίες καλύπτετε το αρνί. Όσες περισσέψουν τις προσθέτετε στην πιατέλα με το κρέας. Ρίχνετε και τις σκελίδες σκόρδο, χωρίς να τις καθαρίσετε, ελαιόλαδο και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, αφού πρώτα το καλύψετε με αλουμινόχαρτο.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, αλάτι και χυμό από 1 λεμόνι και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Στο μεταξύ αφαιρείτε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και επίσης κόβετε την κορυφή από τα υπόλοιπα φύλλα έτσι ώστε να μείνει το τρυφερό μέρος τους. Τις ραντίζετε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν, τις κόβετε στα δύο και τις βράζετε για περίπου 15΄.
4. Μετά από 1 ώρα ψησίματος του αρνιού, προσθέτετε τις βρασμένες αγκινάρες, αφού φυσικά πρώτα τις στραγγίξετε καλά, μέσα στο ταψί γύρω από το κρέας. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 40΄-45΄ στους 160 βαθμούς Κελσίου. Ανά τακτά διαστήματα περιχύνετε το φαγητό με τους χυμούς του. Σε περίπτωση που δεν το σερβίρετε αμέσως μόλις είναι έτοιμο, χαμηλώνετε κι άλλο τη θερμοκρασία του φούρνου, καλύπτετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να διατηρηθεί ζεστό χωρίς να στεγνώσει.

Tip: Μπορείτε να μαρινάρετε το αρνί με το μείγμα χυμό λεμόνι, μέλι, δεντρολίβανο και σουσάμι.

Ατομικοί κορμοί τιραμισού
(προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 5΄, αναμονή στο ψυγείο 4 ώρες)

Υλικά για 6 άτομα: 24 μπισκότα σαβαγιάρ, 200 ml καφέ εσπρέσο, 500 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε, 1 στικ βανίλιας, 120 γραμμ. ζάχαρη, 4 αυγά, 2 κ.σ. λευκό ρούμι, κακάο σε σκόνη, αλάτι

Εκτέλεση
1. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Με το μίξερ χειρός χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους σπόρους από το στικ βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το μασκαρπόνε και συνεχίζετε να δουλεύετε απαλά το μείγμα με το μίξερ. Τέλος ρίχνετε και το ρούμι και ανακατεύετε καλά.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με 1 πρέζα αλάτι και στη συνέχεια τα ενσωματώνετε στο παραπάνω μείγμα αναδεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
3. Βουτάτε ελαφρώς τα σαβαγιάρ στον καφέ και φτιάχνετε σαντουιτσάκια με την κρέμα. Τα τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
4. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε τους ατομικούς κορμούς με το κακάο.

Tip: Αν θέλετε, συνοδεύετε τους κορμούς τιραμισού με σος σοκολάτα. Βάζετε σε ένα μπολ 200 γραμμ. σοκολάτα σε κομμάτια, 250 ml κρέμα γάλακτος και 100 ml καφέ εσπρέσο και τα ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.

Πηγή:elle.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ