Θεοδωράκης-Λυκούδης ανακοίνωσαν συνεργασία: ''Να κάνουμε μια συνομωσία του καλού για να σώσει τη χώρα'' !

«Tον Σπύρο δεν τον απασχολεί τι καρέκλες θα πάρει εκείνος και οι Μεταρρυθμιστές» είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού»

"Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα". Με αυτό το σύνθημα ανακοινώθηκε η ένταξη των Μεταρρυθμιστών στο Ποτάμι σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου στα σκαλιά της Παλιάς Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Σπύρος Λυκούδης. Οι επαφές των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο κ. Λυκούδης επί μήνες αποτελούσε το μήλο της έριδος μεταξύ του Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ. 

Μετά από πολλές συναντήσεις οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τελικά την εκλογική σύμπλευσή του και την ένταξη του κ. Λυκούδης και της ομάδας του, στο Ποτάμι. 
Κατά τη συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τη άποψη ότι η χώρα δεν χρειαζόταν τώρα εκλογές και σημείωσε ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή. Η χώρα δεν μπορεί να είναι σε ακυβερνησία, σημείωσε επίσης.

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού είπε ότι γίνεται ένας διαρκής διάλογος, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και δογματισμοί και προσδιόρισε τον στόχο: "να κάνουμε μια συνομωσία του καλού για να σώσει τη χώρα". Επίσης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί  εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, ενώ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι "δεν μπορεί να στηρίζεται σε ναζιστές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Από την πλευρά του ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι είναι αντίθετοι προς τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές ενώ αποσαφήνισε πως «δεν είχα κάνει κάνει καμιά συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον ο επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών ανέφερε ότι στόχος είναι το Ποτάμι να γίνει τρίτος πόλος», ενώ ο κ. Θεοδωράκης διορθώνοντας τον κ. Λυκούδη πρόσθεσε πως το Ποτάμι είναι ήδη τρίτη δύναμη. 

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας για τον κ. Λυκούδη είπε ότι εκπροσωπεί την Αριστερά που θα θέλαμε, την Αριστερά που επαναστατεί με λόγο, που πατάει στα πόδια της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ