Christine Lagarde, Angela Merkel, Malala Yousafzai - Αυτές είναι οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή το 2014 για το CNN!

Μία λίστα με τις γυναίκες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το έτος 2014 δημιοσίευσε το CNN και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει τη Μαλάλα, την Πεσμεργκά, αλλά και την Κριστίν Λαγκάρντ και την πρώτη Ιταλίδα γυναίκα αστροναύτη.

Ας δούμε ενδεικτικά ποιες περιέλαβε στους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, της Υγείας, της Πολιτικής, της Φιλανθρωπίας, των Επιχειρήσεων και των Τεχνών.

Τέχνες

Lupita Nyong'o. Το φετινό Όσκαρ που κέδισε για το ρόλο της στην ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» της έδωσε την έδωσε την ευκαιρία να μιλήσει δημόσια  για την ομορφιά των γυναικών με σκούρο δέρμα και τη σημασία της ισότητας κατά τον καθορισμό προτύπων για την ομορφιά.

Άμα Ασάντε. Πήρε το βραβείο BAFTA για την ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε με τίτλο «Belle». Η ίδια συνηθίζει να μιλάει μέσα από τις ταινίες της για το πρόβλημα του φυλετικού, πανταχού παρόντα, συγκαλυμμένου ρατσισμού.

Επιστήμη - Τεχνολογία

Samantha Cristoforetti. Στο διάστημα πέταξε για πρώτη φορά στην ιστορία η πρώτη Ιταλίδα αστροναύτης, τον περασμένο μήνα, για να εργαστεί για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Dr Stella Ameyo Adadevoh. Η Νιγηριανή γιατρός πέθανε νωρίτερα το 2014, καθώς προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα, όσο φρόντιζε τον ασθενή Patrick Sawyer. Ωστόσο, η προσφορά της εμπόδισε την περαιτέρω εξάπλωση του ιού στη Νιγηρία.

Πολιτική

Πεσμεργκά.  Οι μαχήτριες που μάχονται στο πλευρό των κούρδων φέτος έχουν αποδείξει το θαρραλέο τους πρόσωπο στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Christine Lagarde. Δικηγόρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το 2007 η Λαγκάρντ έγινε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Οικονομικών, Οικονομίας και Εμπορίου της Γαλλίας.

Joyce Banda. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μαλάουι. Ίδρυσε το Ίδρυμα Joyce Banda το οποίο προστατεύει γυναίκες και προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση σε ορφανά παιδιά.

Angela Merkel. Η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο το 2014, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ήταν η πρώτη γυναίκα καγκελάριος και σήμερα είναι η μακροβιότερη εκλεγμένη αρχηγός κράτους της ΕΕ.

Φιλανθρωπία

Malala Yousafzai. Έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης το 2014 για το συνεχιζόμενο αγώνα της για το δικαίωμα ενός κοριτσιού στην εκπαίδευση. Είναι η κορυφαία εκπρόσωπος για τα δικαιώματα των γυναικών, δίνοντας το παράδειγμα για γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Hadiza Bala Usman. Ακτιίστρια και εμπνεύστρια του κινήματος διαμαρτυρίας «Bring Back Our Girls», ζητώντας την απελευθέρωση των 200 μαθητριών που είχαν απαχθεί από μαχητές της Μπόκο χαράμ. Το κίνημά της διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιχειρήσεις

Karen Fondu. Η πρόεδρος της L'Oréal Paris, η οποία ηγείται της πρωτοβουλία Worth, για την οικονομική στήριξη και καθοδήγηση των γυναικών.

Indra Nooyi. Η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PepsiCo Εισηγήθηκε και κατάφερε την αναδιάρθρωση της εταιρείας, φτάνοντάς τη πέμπτη ανάμεσα στις γιγαντιαίες εταιρείες τροφίμων και ποτών στον κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ