Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Εκλέγεται Πρόεδρος ή ανακοινώνονται εκλογές σε λίγες ώρες: Οι καθαρές λύσεις έφτασαν

Η ώρα των καθαρών λύσεων, έφτασε. Στις 12 μμ σήμερα η Βουλή αποφασίζει εάν θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εάν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Δύο ώρες αργότερα, η κυβέρνηση θα ρίξει και τους τίτλους τέλους: το υπουργικό συμβούλιο που προγραμματίσθηκε για τις 2 μμ, είτε θα είναι πανηγυρικό είτε θα ανακοινωθεί η προσφυγή στις κάλπες.

Σύμφωνα με την Capital, στην πρώτη περίπτωση, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιβεβαιώσουν την πρόθεσή τους για άμεσο ανασχηματισμό ώστε να διευρυνθεί το κυβερνητικό σχήμα με “ευρωπαϊκές-μεταρρυθμιστικές δυνάμεις” εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα της προηγούμενης Κυριακής.

Στην δεύτερη, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα χρεώσουν την εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιάσουν το διακύβευμα των εκλογών – πιθανότατα θα ορίσουν ημερομηνία, την 1η Φεβρουαρίου.

168 + ;

Στη σημερινή, τρίτη και τελική, ψηφοφορία απαιτούνται 180 “ναι”, δηλαδή 12 περισσότερα από τα 168 που εκδηλώθηκαν στην δεύτερη ψηφοφορία της 23ης Δεκεμβρίου.

Στο πενθήμερο που μεσολάβησε από την δεύτερη ψηφοφορία δεν υπήρξε καμία δήλωση βουλευτή που είχε ψηφίσει “παρών” ότι θα αλλάξει στάση σήμερα ψηφίζοντας τον Σταύρο Δήμα.

Αντιθέτως, κάποιοι από τους “περιζήτητους” ξεκαθάρισαν την (αρνητική) θέση τους: όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος (“θα ψηφίσω ό,τι και στις προηγούμενες ψηφοφορίες, ‘παρών΄”), ο Μίμης Ανδρουλάκης (τάχθηκε με άρθρο υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης) ή ο Βύρων Πολύδωρας (επιφύλαξε σκληρές εκφράσεις για την σημερινή κυβέρνηση).

Παρά ταύτα, στο κυβερνητικό επιτελείο αισιοδοξούν για μεταστροφές της τελευταίας στιγμής – όπως του Βασίλη Καπερνάρου (ανεξάρτητος, πρώην ΑΝΕΛ), της Μαρίας Κόλλια (ΑΝΕΛ), του Κυριάκου Ουζουνίδη (ΑΝΕΛ), του Θωμά Ψύρρα (ΔΗΜΑΡ) και της Νίκης Φούντα, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία. Η ίδια όμως επιμένει στην αρχική της θέση ότι θα ψήφισε υπέρ της εκλογής Προέδρου μόνο εάν είχε επιτευχθεί εθνική συνεννόηση.

Με ερωτηματικό αντιμετωπίζουν τον Νίκο Τσούκαλη (ΔΗΜΑΡ) ο οποίος, όπως και η κ.Φούντα, έχει διαφωνήσει με την προοπτική εκλογικής συνεργασίας του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη όμως κι αν οι παραπάνω ψηφίσουν “ναι”, ο αριθμός δεν επαρκεί, αφού θα λείπουν άλλοι έξι για το περίφημο νούμερο των 180...

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ