Ντοκουμέντο ''Φωτιά'' για το Norman Atlantic: Aπό επιβάτη ενημερώθηκε το λιμενικό!

Με τρεμάμενη φωνή στις 05:40 το πρωί της Κυριακής είπε στους λιμενικούς: Είμαστε στο πλοίο Norman Atlantic, έχει πιάσει φωτιά και επικρατεί πανικός.

Νέες διαστάσεις στο ναυτικό ατύχημα με το Norman Atlantic δίνει η αποκάλυψη που έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς αυτός που ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές ήταν ένας... επιβάτης!

Το ρολόι έδειχνε 5:40 τα ξημερώματα όταν ένας εκ των επιβατών του πλοίου κάλεσε τον διεθνή αριθμό 112 και συνδέθηκε με το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Με τρεμάμενη φωνή ακούστηκε να λέει στα στελέχη του Λιμενικού ότι επιβαίνουμε σε ένα σκάφος που έφυγε από Ηγουμενίτσα, έχει πάρει φωτιά και επικρατεί πανικός.

Όπως ενημέρωσε ο επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων μέσα σε δέκα λεπτά είχαν δεσμευθεί 8 πλοία για να ξεκινήσει η επιχείρηση καθώς το σκάφος βρισκόταν, κατά τα λεγόμενά του, το πλοίο εκείνη την ώρα βρισκόταν οριακά στην ελληνική περιοχή ευθύνης βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έκανε λόγο για ένα από τα δυσκολότερα περιστατικά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, οι οποίες, όπως τόνισε, για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν επέτρεπαν σε διασωστικά μέσα να περάσουν τα χαμηλά βαρομετρικά σε θάλασσα και αέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού έχουν διασωθεί συνολικά 201 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται με ασφάλεια είτε στα παραπλέοντα πλοία είτε στο ελληνικό έδαφος.
«Συνεχίζουμε την επιβεβαίωση και διασταύρωση των ονομάτων όχι μόνο από τις ιταλικές αρχές αλλά και τους πλοιάρχους των ξένων πλοίων που συμμετείχαν στην΄ερευνα και διάσωση» συμπλήρωσε ο κ. Λαγκαδιανός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα έχει ξεκίνησει η έρευνα για την έκδοση του τεχνικού πορίσματος ανεξαρτήτως του πορίσματος που θα εκδόσουν οι Ιταλοί. «Κάθε ναυάγιο, κάθε ζωή που χάνεται δεν μπορεί να μένει χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων και χωρίς την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη» συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στόχος των ελληνικών αρχών είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες και να γυρίσουνε με ασφάλεια στα σπίτια τους υπογράμμισε ο υπουργός.
«Ίσως να μην έχει υπάρξει τόσο πολύπλοκο περιστατικό μέχρι σήμερα. Ακόμα αγωνιούμε για να ταυτοποιήσουμε και τους υπόλοιπους Έλληνες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ