Εφιάλτης δίχως τέλος για το Norman Atlantic: Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί!

Ένα απίστευτο κομφούζιο συνεχίζει να επικρατεί μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, όσον αφορά τις λίστες των επιβατών του μοιραίου Norman Atlantic.

 

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 13 νεκροί, ενώ κανείς δεν ξέρει πόσοι αγνοούνται.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα μόνο των τεσσάρων από αυτούς. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δύο Έλληνες, αλλά έχει ταυτοποιηθεί μόνο ο ένας.

Οι ιταλικές αρχές δεν είναι συνεργάσιμες με τις ελληνικές ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές για τον αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο πλοίο.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον ακριβή αριθμό των επιβατών, καθώς γίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών που είχαν επιβιβαστεί κρυφά στο πλοίο, με σκοπό να πάνε στην Ιταλία.

Μέσα στο πλοίο, μεταξύ άλλων,  υπήρχαν 22 βυτιοφόρα που μετέφεραν λάδι. Έτσι, περισσότεροι από 400 τόνοι λαδιού συνέβαλαν στο καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, οι ελληνικές αρχές έχει ήδη έτοιμη μία ομάδα της ΕΜΑΚ, καθώς και μία ειδική ομάδα του Λιμενικού Σώματος για να στείλει στο φλεγόμενο πλοίο, αλλά οι ιταλικές αρχές αρνούνται να δώσουν την άδεια, και αναφέρουν πως οι δικές τους δυνάμεις αρκούν.

Εκτός από τους έντεκα νεκρούς που επέβαιναν στο πλοίο, δύο Αλβανοί ναυτικοί έχασαν  τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να δέσουν με το ρυμουλκό τους το Norman Atlantic. Τα καλώδια έσπασαν με αποτέλεσμα να τους χτυπήσουν. Ο ένας πέθανε επιτόπου, ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα.

Πριν από λίγο οι ιταλικές αρχές έδωσαν άδεια στο ελληνικό ρυμουλκό «Ιόνιο Πέλαγος» να δέσει στο Norman Atlantic και να περιμένει εντολές.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές και με τον Ιταλό πλοίαρχο που Norman Atlantic ο οποίος δεν ήξερε να μιλάει Αγγλικά και απαίτησε να μιλήσει με κάποιον που γνωρίζει την ιταλική γλώσσα.

Στο Μπρίντιζι φτάνει το San Giorgio με 200 διασωθέντες

Σε λίγη ώρα αναμένεται να δέσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι στην Ιταλία το πλοίο San Giorgio του ιταλικού πολεμικού Ναυτικού, όπου επιβαίνουν 185 διασωθέντες (όχι μόνο Έλληνες) από το επιβατηγό – οχηματαγωγό Norman Atlantic.

Οι 185 άνθρωποι που παρέμειναν πολλές ώρες στη θάλασσα, ταλαιπωρημένοι από την πρωτοφανή περιπέτεια, αναμένονται να φτάσουν στο Μπρίντιζι εντός λίγης ώρας

Οι Ιταλοί έχουν ήδη δημιουργήσει ειδικούς χώρους στο λιμάνι ώστε να υποδεχθούν τους διασωθέντες και να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ