Very Good News: Θαυμάστε τα 7 ελληνόπουλα της Μελβούρνης που βραβεύτηκαν για τα άριστα ελληνικά τους ακομη & αρχαία Ελληνικά!

Τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν στο μάθημα των Ελληνικών στις εξετάσεις του VCE βράβευσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της, που φέτος έλαβε χώρα στο πανέμορφο νέο κοινοτικό κτίριο με τη συμμετοχή άνω των 350 ατόμων.

Η εκδήλωση που έγινε σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, είχε επίσης ως σκοπό να ευχαριστήσει όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια του χρόνου, βρέθηκαν στο πλευρό της Kοινότητας.

Ο συντονιστής Εκπαίδευσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θόδωρος Μάρκος, καλωσόρισε το κοινό και συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Κοινότητα «δεν βραβεύει μόνο τα παιδιά της, αλλά και τους αριστεύσαντες στο μάθημα των Ελληνικών άλλων σχολείων». Ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συντονιστές των κοινοτικών σχολείων για την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια του έτους, καλωσορίζοντας στην κοινοτική οικογένεια δύο νέα σχολεία, το «Μάθηση» και το νέο σχολείο για μαθητές που έχουν την Ελληνική ως μητρική τους γλώσσα.


Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων για την προσφορά τους, καθώς και όλους όσους στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην Κοινότητα.

Επίσης, ο συντονιστής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης, κ. Βασίλης Γκόκας, συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν, καθώς και την Κοινότητα για την πρωτοβουλία της να τους βραβεύσει.

Χαρακτηριστική ήταν η βράβευση ενός μη ελληνικής καταγωγής μαθητή που αρίστευσε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Πρόκειται για τον Μαρκ Ντονάτο από το Xavier College, o οποίος στις εξετάσεις του VCE έλαβε 40 μονάδες. Το βραβείο παρέδωσε ο συντονιστής του προγράμματος Αρχαίων Ελληνικών για ενήλικες της Κοινκ. Αλέξανδρος Γιανναδάκης.

O διευθυντής των απογευματινών/σαββατιανών σχολείων της Κοινότητας κ. Μάνος Τζιμπραγός ευχαρίστησε με τη σειρά του τους αριστεύσαντες μαθητές και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για την προσφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στη συνέχεια ο κ. Μάρκος ανακοίνωσε τα ονόματα των μαθητών που βραβεύθηκαν καλώντας και τους εκπαιδευτικούς τους για να τους παραδώσουν τα βραβεία, τα οποία συνοδεύονταν και με συμβολικό χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν 7 μαθητές που φοίτησαν στο Alphington Grammar και στα σχολεία γλωσσών της Κοινότητας:

- Ιωάννα Κάστα και Ανδριάνα Παπαδοπούλου από το Alphington Grammar School

- Ευαγγελία Δινάκη, Σοφία Παϊκοπούλου και Χρήστο Κοσμά από τα απογευματινά/Σαββατιανά σχολεία της Κοινότητας

- Δημήτρη Τσαπόγκα από το Northcote High School

- και Γεώργιο Μυλωνόπουλο από το St John’s College, ο οποίος έλαβε 50 μονάδες στο μάθημα των Ελληνικών.

Ο διευθυντής των σχολείων γλωσσών της Κοινότητας κ. Μάνος Τζιμπραγός συνεχάρη με τη σειρά του τους βραβευθέντες μαθητές και μαθήτριες υπογραμμίζοντας την έμφαση που δίνει η Κοινότητα στην παιδεία και την Ελληνομάθεια.

Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε δεξίωση, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Με την ευκαιρία το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας εύχεται σε όλη την ομογένεια και στον Ελληνισμό Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και ειρηνικό το νέο έτος 2015.

Πηγή: neoskosmos.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ