Made in Greece οι BSB, η Marasil, η Raxevsky, η Migato, η ΚΕΜ που εξάγουν ρούχα ,παπούτσια, τσάντες στα πέρατα της Γης!

Aπό τη Δύση στην Ανατολή και από το Βορρά στο Νότο βρίσκεται το ελληνικό ρούχο, το ελληνικό παπούτσι και η ελληνική τσάντα επιβεβαιώνοντας ότι όταν πραγματικά υπάρχει ποιότητα δεν μπορεί παρά να αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο.

 

Και μπορεί τα νούμερα που ακολουθούν να φαίνονται απίστευτα, καθώς οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν έχουν επικοινωνήσει την επέκτασή τους αυτή στο εξωτερικό, όμως η αλήθεια είναι ότι έχουν καταφέρει να βρίσκονται σήμερα στους διασημότερους εμπορικούς δρόμους του εξωτερικού δίπλα στα μεγαθήρια της μόδας και του prestige. Kαι μην παραξενευτείτε από κάποια ονόματα που ξενοφέρνουν, οι εταιρείες είναι πέρα ως πέρα ελληνικές. 

Φράγκος ΑΕ (Μarasil, Mandarino) 


  
Ιταλία, Ρωσία, Καζακστάν, Oυκρανία, Κύπρο, Η.Α.Ε. είναι μερικά από τα κράτη που έχει διεισδύσει η εταιρεία Φράγκος ΑΕ, που εκτός από τα brands Marasil και Mandarino, σχεδιάζει, παράγει ή αντιπροσωπεύει μεγάλα ελληνικά ονόματα όπως Kitten και Sprint καθώς και διεθνή ονόματα όπως Pierre Cardin, Mauli, καλύπτοντας έτσι ηλικίες από νεογέννητά έως και 16 ετών. Σήμερα συνεργάζεται με 520 καταστήματα πελάτες, ενώ διατηρεί ένα δίκτυο 44 καταστημάτων Marasil & Mandarino.   

ΒSB 

Πιστή στον εξαγωγικό της προσανατολισμό, η BSB επενδύει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξή της στις αγορές του εξωτερικού και σήμερα έχει παρουσία σε 12 χώρες  και συγκεκριμένα Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Μεγ. Βρετανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Λίβανο, Κύπρο, Αρμενία, Αλβανία, Αίγυπτος και Μολδαβία. Σήμερα, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της γυναικείας μόδας με 100 επώνυμα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 200 multi brand καταστήματα όπου διατίθεται η μάρκα. 

Lapin House 

Όχι σε μία όχι σε δύο, όχι σε τρεις αλλά… σε 17 χώρες βρίσκονται σήμερα καταστήματα της ελληνικής εταιρείας  Lapin House. Σε παγκόσμιο επίπεδο αριθμεί περισσότερα από  60 αποκλειστικά καταστήματα Lapin House και LAPIN Magicland καθώς και 45 ανεξάρτητα σημεία πώλησης όπως corners, shop in shop κ.ά.  

Μιgato 

Από το 1983 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, η εταιρεία Μigato έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη αλυσίδα με είδη υπόδησης στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή συνεχίζει την ανάπτυξή της και στο εξωτερικό και ήδη διαχειρίζεται σημεία πώλησης στη Βουλγαρία, την Αίγυπτο, την Αυστραλία, το Κατάρ, το Κόσοβο, τη Κύπρο, τη Ν./ Αφρική και το Ομάν. To δικτύο της περιλαμβάνει σήμερα 120 καταστήματα. 

 Mini Raxevsky 

Δημιουργώντας μόδα από το 1989, η Mini Raxevsky αντιπροσωπεύει μία από τις ηγέτιδες εταιρίες παιδικής ένδυσης παγκοσμίως. Η Mini Raxevsky, σήμερα, έχει καταφέρει να αναπτυχθεί, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε μεγάλο εύρος του εξωτερικού, δημιουργώντας καταστήματα ανά τον κόσμο, όπως την Ιταλία, την Αρμενία, τη Κύπρο, τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Κατάρ, την Αγγλία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Λίβανο κ. ο. κ 

 KEM 

Λευκωσία, αλλά και Ν. Υόρκη, Μαϊάμι και Φλόριντα είναι οι πόλεις που σήμερα έχει διεισδύσει η ΚΕΜ που δραστηριοποιείται στο χώρο των γυναικείων αξεσουάρ από το 1985 όπου και ιδρύθηκε από τον Γεώργιο Μιχαηλίδη. Η εταιρεία σήμερα συγκεντρώνει περισσότερα από 300 σημεία πώλησης σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

 Lynne 

Eξι καταστήματα στην Κύπρο έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η ελληνική εταιρεία γυναικείας ένδυσης Lynne που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1994. Αξίζει να σημειωθεί πως στην τριετία 2009-2012 η εταιρεία έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις διπλασιάζοντας τα σημεία αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων της. Επενδύσεις έχουν γίνει και σε επίπεδο υποδομών με αποτέλεσμα η εταιρεία σήμερα να είναι σε θέση να τροφοδοτεί με προϊόντα Lynne ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών που προσεγγίζουν 150 τον αριθμό και εδρεύουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Pink Woman 

Με μία ιστορία μόλις 10 ετών η εταιρεία ενδυμάτων Pink Woman που ιδρύθηκε το 2004 στη Βόρεια Ελλάδα κατάφερε σταδιακά να αποκτήσει μια σημαντική παρουσία τόσο στη χονδρική, όσο και τη λιανική αγορά. Σήμερα, το δίκτυο της αριθμεί:13 ιδιόκτητα μαγαζιά, 100 «corners» σε «shop-in-shop» και πάνω από 73 franchises σε κεντρικά σημεία και μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Παράλληλα αναπτύσσει δράση και στο εξωτερικό, όπου και έχει δημιουργήσει καταστήματα σε Ιορδανία, Αλβανία και Κύπρο. 

Lussile 

Η εταιρία LUSSILE ιδρύθηκε το 1990. Οι ιδρυτές της, αδερφοί Καμινιώτη, ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο χώρο του ενδύματος ήδη από το 1973 στην Αθήνα. Το πρώτο κατάστημα LUSSILE εγκαινιάστηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη.  Σήμερα, το δίκτυο LUSSILE διαθέτει 34 καταστήματα, εκ των οποίων τα 9 είναι εταιρικά, 13 shop in shop και corners σε γνωστά πολυκαταστήματα, ενώ 12 σημεία πώλησης έχουν αναπτυχθεί με την μέθοδο franchising. Eκτός από την ελληνική αγορά η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Κύπρο.

Πηγή:www.reporter.gr - Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ