Μουσικά παραμύθια, αληθινές ιστορίες, αλλά και τη σκηνοθετική απόπειρα της Αντζελίνα Τζολί περιλαμβάνουν οι νέες ταινίες της εβδομάδας! (trailer)

Με ποιες ταινίες μας υποδέχεται η νέα χρονιά;

 Ένα μουσικό παραμύθι και δύο πραγματικές ιστορίες, υπερβολικά απίθανες, προβάλλονται από την Πρωτοχρονιά στις αίθουσες. Ξεχωρίζει το μιούζικαλ τα Μυστικά του Δάσους, όπου γνωστοί αστέρες κάνουν την εμφάνισή τους (και λένε και μερικά τραγουδάκια) σε μία ταινία με υπέροχη ατμόσφαιρα παραμυθιού.

Τα Μυστικά του Δάσους (3,5/5)

Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ
Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλαντ, Τζέιμς Κόρντεν, Μέριλ Στριπ, Άνα Κέντρικ, Κρις Πάιν, Τζόνι Ντεπ.

Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρεται το πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Broadway Τα Μυστικά του Δάσους σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ (Chicago) και με πρωταγωνιστές μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ. Ο Τζακ (της γνωστής φασολιάς) συναντά την Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα κάνει παρέα με μία μάγισσα, ενώ την εμφάνισή του κάνει ο Κακός Λύκος και η Ραπουνζέλ. Αν και κάπως μεγάλη σε διάρκεια, η ταινία είναι πιο σκοτεινή από ότι θα περίμενε κανείς, σε παρασύρει στον κόσμο της και συχνά σε κάνει να γελάς (αποκορύφωμα το τραγούδι των πριγκίπων με τίτλο Agony). Δεν θα μας έκανε καθόλου εντύπωση εάν βλέπαμε και πάλι τη Μέριλ Στριπ να κερδίζει Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. 

Μεγάλα Μάτια  (2/5)

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφ Βαλτς, Έιμι Άνταμς

Ο Τιμ Μπάρτον αφηγείται την απίθανη ιστορία του Γουόλτερ και της Μάργκαρετ Κιν. Οι πίνακες με τα μεγάλα μάτια, για τους οποίους ο Γουόλτερ Κιν έγινε διάσημος, αποδείχθηκε τελικά ότι ανήκαν στην Μάργκαρετ, η οποία αναγκαζόταν να τους ζωγραφίζει για να παίρνει τα εύσημα ο σύζυγός της. Ο Τιμ Μπάρτον προσεγγίζει την ιστορία υπερβολικά κλασικά, χωρίς τα στοιχεία που τον έκαναν διάσημο. Δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα στο τι πραγματικά συνέβη, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές του μοιάζουν να παίζουν σε διαφορετική ταινία: ο Κρίστοφ Βάλτς σε κωμωδία και η Έιμι Άνταμς σε δράμα.

Νορβηγία (2,5/5)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βεσλεμές
Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα, Μάρκος Λεζές

Ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα από τον Γιάννη Βεσλεμέ, ο οποίος αφηγείται την ιστορία ενός βρικόλακα που ξοδεύεται σε underground μαγαζιά της Αθήνας. Ενδιαφέρουσα οπτική ματιά που αναδύει ηλεκτρισμό και παρακμή. Ωστόσο, τα σεναριακά ατοπήματα αφήνουν το εγχείρημα μετέωρο. Η ταινία θα πραγματοποιήσει τέσσερις σαββατιάτικες μεταμεσονύχτιες προβολές στον κινηματογράφο Άστυ.

Αλύγιστος

Σκηνοθεσία: Αντζελίνα Τζολί
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Ο' Κόνελ, Τακαμάσα Ιμσιχάρα, Ντόμνχαλ Γκλίσον

Η Αντζελίνα Τζολί σκηνοθετεί την ιστορία του Λούι Ζαμπερίνι, δρομέα Ολυμπιακών Αγώνων που αιχμαλωτίστηκε από τους Ιάπωνες στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τζακ Ο' Κόνελ του '71.

Η Τίνκερμπελ και το Τέρας του Ποτέ

Με τις υπέροχες φωνές των Γιούλικα Σκαφιδά, Αφροδίτης Σημίτη, Τζένης Θεωνά, Ιωάννας Πηλιχού και Κατερίνας Τσάβαλου

Η Τινκ επιστρέφει με την έκτη ταινία της, μια τρισδιάστατη περιπέτεια. Η νεραϊδοπαρέα ξέρει καλύτερα από όλους ότι τα φαινόμενα απατούν και ότι η εμφάνιση ενός άγριου πλάσματος μπορεί να είναι παραπλανητική. Έτσι, οι έξι χαρισματικές φτερωτές υπάρξεις θα μας φέρουν σε επαφή με ένα πρωτόγνωρο και παρεξηγημένο τέρας και θα μας αποδείξουν ότι όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία. 

 

Θα προβληθεί και η ταινία Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης, η οποία όμως δεν πραγματοποίησε προβολή για τους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ