Handelsblatt για Τόλιο: «Χρεοκοπία; Ε και τι έγινε»

Στις δηλώσεις του κ.Τόλιου για στάση πληρωμών και δημοψηφίσματος απαντά η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας για την Ελλάδα έχει τον τίτλο: "Χρεοκοπία; Ε και τι έγινε"

 

Οι δηλώσεις του Γ. Τόλιου, στελέχους της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν σκληρή κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης έφτασαν έως τον γερμανικό τύπο.

Ο κ. Τόλιος, στο κανάλι Action24 δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρει τοίχο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, θα μελετήσει τόσο τη λύση της στάσης πληρωμών, όσο και του δημοψηφίσματος» και η Handelsblatt την καταγράφει σε σχόλιο με τίτλο «Xρεοκοπία; Ε και τι έγινε;».

Όπως αναφέρεται στο σχόλιο, ο Γ. Τόλιος στο ζήτημα του κατά πόσον μια τέτοια απόφαση θα σήμαινε την πτώχευση, είπε με ένα σήκωμα των ώμων: «Και τι έγινε;»

Με αφορμή τις δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. «Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο ελληνικός λαός. Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο!», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πανικό από την πλευρά του πρωθυπουργού. «Ο πανικός που έχει καταλάβει τον κ. Σαμαρά είναι έκδηλος πλέον σε κάθε δήλωσή του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ