Οι Αιγυπτιακές αρχές... κυνηγούν την Αμάλ Αλαμουντίν; Με σύλληψη κινδυνεύει η κα Κλούνει λόγω μιας δίκης!

Αντιμέτωπη ακόμη και με το ενδεχόμενο σύλληψής της από τις αιγυπτιακές αρχές βρίσκεται η Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος, του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ!
 

Η εντυπωσιακή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προειδοποιήθηκε από αξιωματούχους της Αιγύπτου ότι κινδυνεύει να συλληφθεί επειδή παρουσίασε μία έκθεση που παρουσιάζει “κενά” στο δικαστικό σύστημα της χώρας, τα οποία οδήγησαν και στην καταδίκη τριών δημοσιογράφων του Al Jazeera.

Οι αρχές της Αιγύπτου θεωρούν πως η συγκεκριμένη έκθεση επικρίνει ιδιαίτερα τα δικαστήρια της χώρας και τον τρόπο που αυτά λειτουργούν.

Μιλώντας στην Guardian, η Αλαμουντίν δήλωσε πως όταν επιχείρησε να προωθήσει την έκθεση, την σταμάτησαν από το να το κάνει στο Κάιρο. Είπαν “η έκθεση ασκεί κριτική στον στρατό, το δικαστικό σύστημα ή την κυβέρνηση”. Και εμείς απαντήσαμε: “ναι”, λέει η δικηγόρος. Και προσθέτει πως εκείνη τη στιγμή της ανέφεραν “ε τότε, κινδυνεύεις να συλληφθείς”.

Η έκθεση υπονοεί πως το δικαστικό σύστημα στην Αίγυπτο δεν είναι ανεξάρτητο και πως οι αρμόδιοι υπουργοί ασκούν μεγάλη επιρροή στους δικαστές και τους εισαγγελείς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ