Norman Atlantic: Eπίσημα και τρίτος Έλληνας νεκρός - Καταγγελία συγγενών αγνοουμένων: ''Στο ελληνικό προξενείο μας ρώτησαν γιατί ήρθαμε στη Ρώμη''

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη.

 

Αυτό φέρνει επίσημα τον αριθμό των Ελλήνων νεκρών στους τρείς μετά το τραγικό μπέρδεμα με τον Γιώργο Δουλή, ο οποίος θεωρήθηκε αρχικά νεκρός μόνο για να διαπιστωθέι οτι τελικά είναι αγνοούμενος.

Οι άλλοι δύο νεκροί είναι ο Νίκος Παράσχης και ο Κώστας Κουφόπουλος.

Στο μεταξύ το πλήρες ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Παράλληλα όμως αποκαλύπτει και την ηλεκτρονική αλληλογραφία με το οποίο προωθήθηκαν έγκαιρα προς την Ιταλική πλευρά (MRCC/ROME) οι καταστάσεις επιβατών και πληρώματος, όπως αυτές παρελήφθησαν από το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο της εταιρείας (Designated Person Ashore/DPA) το οποίο είναι υπεύθυνο για τις διαδικασίες ασφαλούς διαχείρισης των λειτουργιών του πλοίου.

To χρονικό είναι αποκαλυπτικό για το πότε γίνεται η πρώτη ενημέρωση, τα ζητήματα που προέκυψαν κατά την επικοινωνία, την την ενημέρωση των Ιταλικών Αρχών αλλά και πότε έγινε επαφή με τον πλοίαρχο του Norman Atlantic.

Μιλώντας από το Μπάρι της Ιταλίας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η συγγενής αγνοούμενου του Norman Atlantic, Ελένη Θεοδωρίδου, αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του ελληνικού προξενείου υποδέχθηκε τους περίπου 20 Έλληνες που με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να μεταβούν στην Ιταλία για να αναζητήσουν τους αγαπημένους τους,«Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;» και τους τόνισε ότι «δεν υπάρχει τίποτα εδώ, δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Γιατί σας έστειλαν;».

Η κυρία Θεοδωρίδου δηλώνει αγανακτισμένη και ταλαιπωρημένη και επισημαίνει ότι οι υπόλοιπες οικογένειες αγνοουμένων δεν εμπιστεύονται πια κανέναν, καθώς «κάθε ημέρα τα πράγματα λέγονται διαφορετικά. Σήμερα θα γυρίσουμε τα νοσοκομεία της Ιταλίας ένα-ένα και οι διοικητές θα μας δίνουν εγγράφως ότι δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας από το Norman Atlantic».

Παράλληλα αναφέρει πώς όταν οι συγγενείς καλούσαν στα τηλέφωνα των αγαπημένων τους ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα αυτά ήταν απενεργοποιημένα, ενώ από τη στιγμή που έφτασαν στην Ιταλία, τα τηλέφωνά τους λειτουργούσαν και έπειτα από λίγο έμπαινε σε λειτουργία ο τηλεφωνητής.

«Τα κινητά χτυπούσαν δύο φορές και μετά έβγαινε ο τηλεφωνητής. Όταν το ανακαλύψαμε δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε εδώ. Πάει να πει ότι ο άνθρωπος δεν κάηκε μαζί με το κινητό, δεν κάηκε μέσα στο φορτηγό του. Σημαίνει ότι δεν είναι στη θάλασσα αν το κινητό χτυπάει», τόνισε και κάλεσε τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και τις αστυνομικές αρχές να τους εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι όταν ρώτησε το ελληνικό προξενείο αν κάποιος εκπρόσωπος επισκέφθηκε νοσοκομεία της χώρας αναζητώντας για τυχόν τραυματίες της απάντησαν: «Δεν είναι δική μας δουλειά».

Οπως τόνισε φανερά εξοργισμένη: «Δε θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε τους ανθρώπους μας νεκρούς ή ζωντανούς. Από εδώ δε θα φύγουμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ