Συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό πάνω σε ποδήλατο - Eίχε ξανθά μαλλιά και μούσι & ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα!

Ένα χρόνο μετά την απόδρασή του, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική πάνω σε ποδήλατο έξω από την μονοκατοικία που έμενε στην Ανάβυσσο. 

Οι αρχές είχαν συγκεντρώσει εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες και γνώριζαν ότι ο καταζητούμενος προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. 

Το σημείο στο οποίο κρυβόταν ο Χ. Ξηρός.

Εδώ και τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι έχοντας δώσει ψεύτικα στοιχεία. Τις τελευταίες δύο ημέρες οι ενέργειες της αστυνομίας είχαν ενταθεί και το Σάββατο έγινε η επιχείρηση της σύλληψής του. Ο Ξηρός βρίσκεται τα γραφεία της αντιτρομοκρατικής και οδηγηθεί στη συνέχεια στον εισαγγελέα. 

Το μεσημέρι του Σάββατου, την ώρα που ο Χριστόδουλος Ξηρός έβγαινε από το σπίτι, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.  Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προέβαλε καμία αντίσταση και παραδόθηκε αμέσως. Μάλιστα, ήταν μεταμφιεσμένος για να μην γίνει αντιληπτός. Όπως είπαν οι αστυνομικοί ήταν ξανθός και έφερε μούσι. Πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι, ενώ οι αστυνομικοί παραμένουν έξω από το σπίτι και αναμένεται να μπουν μέσα για να δουν αν υπάρχουν άλλα ευρήματα ή τυχόν συνεργοί του Ξηρού. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν δραπέτης από τις 7 Ιανουαρίου του 2014, ύστερα από το ρεβεγιόν στις φυλακές Κορυδαλλού με μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”, και έχοντας πάρει άδεια για να πάει στη Θεσσαλονίκη να δει τους γονείς του. 

Στις 21 Ιανουαρίου είχε εμφανιστεί σε βίντεο που ανακοίνωνε την επιστροφή του. 

Με μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, γράφοντας:

"​Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Αρχηγό Δ. Τσακνάκη και στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ."

Το απόγευμα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ