Ινδία: 5 άνδρες απήγαγαν & βίασαν 23χρονη Γιαπωνέζα τουρίστρια - Οι δύο ήταν ξεναγοί!

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για την απαγωγή και τον ομαδικό βιασμό 23χρονης Ιαπωνέζας τουρίστριας την οποία κρατούσαν επί τρεις εβδομάδες κοντά στην Μποντ Γκάγια, ιερό τόπο του βουδισμού στη βορειοανατολική Ινδία.

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση μέσω του ιαπωνικού προξενείου στην ανατολική ινδική πόλη Καλκούτα, στην οποία αναφέρει ότι τον Νοέμβριο, όταν διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης, τρεις ντόπιοι άνδρες οι οποίοι μιλούσαν ιαπωνικά την πλησίασαν φιλικά αλλά στη συνέχεια την απήγαγαν και την μετέφεραν στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ντίγκα της Δυτικής Βεγγάλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Καλκούτα, η γυναίκα κατήγγειλε ότι οι δράστες της έκλεψαν την χρεωστική της κάρτα και της πήραν 1.200 δολάρια μέσω του μηχανήματος αυτόματης ανάληψης. 

Στη συνέχεια, την μετέφεραν στο συγκρότημα της Μποντ Γκάγια, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ νότια της Πάτνα, της πρωτεύουσας του κρατιδίου Μπιχάρ, και φιλοξενεί έναν από τους αρχαιότερους ακόμη άθικτους βουδιστικούς ναούς στην Ινδία που προσελκύει επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο.

Εκεί, όπως καταγγέλλει η ίδια, εμφανίστηκαν δύο ακόμη άνδρες και την βίασαν.

«Συλλάβαμε τρία άτομα από την Καλκούτα και δύο από την Γκάγια στο Μπιχάρ που κατηγορούνται για το περιστατικό» δήλωσε ο Παλάβ Καντί Γκος, ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι εις βάρος των δύο συλληφθέντων απαγγέλθηκε κατηγορία για ομαδικό βιασμό.

Πρόκειται για τους Σατζίντ Χαν, 32 ετών, και τον 25χρονο αδελφό του Τζαουάντ Χαν, αμφότεροι ξεναγοί τουριστών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι προσπάθειες της Ινδίας να εξαλείψει τη βία εναντίον των γυναικών στην επικράτειά της αποτελούν αντικείμενο στενής διεθνούς παρακολούθησης αφότου νεαρή Ινδή έχασε τη ζωή της έπειτα από ομαδικό βιασμό το Νοέμβριο του 2012 στο Νέο Δελχί, προκαλώντας αγανάκτηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Από τότε έχουν αναφερθεί πολλές επιθέσεις εναντίον ξένων γυναικών και οι αναφορές αυτές έχουν επιφέρει μείωση του τουρισμού στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ