Economist: Ο άθεος Τσίπρας απελευθερώνει το περιστέρι των Θεοφανείων - Θα του κάνει καλό όμως!‏

Στο καλό που θα κάνει στην εκλογική τύχη του Αλέξη Τσίπρα η φωτογραφία με τον ίδιο να ελευθερώνει ένα περιστέρι στον ουρανό κατά τη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά αναφέρεται ο Economist σε άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοσή του.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι όλη η σημειολογία που συνοδεύει την ημέρα των Θεοφανείων για τους Έλληνες όπου κι αν βρεθούν, αποτελούν ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα τον «φλογερό» ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος και έχει βαφτίσει το παιδί του Ερνέστο προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα με τελετή ονοματοδοσίας και όχι με κανονική χριστιανική βάπτιση, αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να αποκτήσει φίλους στην Εκκλησία όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σημειώνει ο Economist.

Όσο για την παρουσία του στην τελετή ο συντάκτης σημειώνει με νόημα ότι αν και οι θρησκευτικές βαφτίσεις δεν είναι το φόρτε του, «έκανε το καθήκον του» σαν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να απελευθερώσει ένα περιστέρι στο άκουσμα των λέξεων «...και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς».

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε φέτος να επισκεφτεί το πρώτο λιμάνι της χώρας, στην επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μετά την τελετή ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Σημαντική μέρα για την ορθοδοξία, λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ