Ακόμη και ισόβια απαγόρευση στη Σκωτία για όποιον κακομεταχειριστεί έναν σκύλο: Η ιστορία του μικρού Κάι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένος με όλα τα υπάρχοντά του!

Ένας σκύλος βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, μαζί με μια βαλίτσα γεμάτη με τα υπάρχοντά του.

Η σκωτζέζικη οργάνωση για την προστασία των ζώων SPCA προσπαθεί να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο Kai, διασταύρωση Shar pei,  βρέθηκε δεμένος σε ένα κιγκλίδωμα έξω από τον σταθμό Ayr την Παρασκευή, μαζί με μια βαλίτσα που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα όπως  μαξιλάρι, παιχνίδια, φαγητό και μπολ. Ο σκύλος είχε πωληθεί μέσω της ιστοσελίδας Gumtree το 2013 και η φιλοζωική παρακαλεί για πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό αυτού που τον αγόρασε.


Ο επιθεωρητής της Scottish SPCA, Στιούαρτ Τέιλορ, δήλωσε: «Ο σκύλος έχει μικροτσίπ και έτσι ήμασταν σε θέση να ανακαλύψουμε ότι το όνομά του είναι Kai. Ήρθαμε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη που ήταν καταχωρημένος στο μικροτσίπ, ο οποίος δήλωσε ότι είχε πουλήσει τον Kai μέσω της Gumtree το 2013. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να μας πει τη διεύθυνση του προσώπου που τον αγόρασε. Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει τις τραγικές συνέπειες της πώλησης ενός ζώου μέσω διαδικτύου,καθώς συχνά οδηγεί στην αυθόρμητη αγορά των κατοικιδίων, για τα οποία οι αγοραστές γνωρίζουν πολύ λίγα. Παρά το γεγονός ότι ο Kai έμεινε με τα υπάρχοντά του, αυτό παραμένει ένα θλιβερό περιστατικό και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον υπεύθυνο που τον εγκατέλειψε. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα θέλαμε να τους ζητήσουμε να έρθουν σε επαφή όσο το δυνατόν συντομότερα. Ο Κάι είναι ένα υπέροχο σκυλί περίπου δύο έως τριών ! Θα τον φροντίσουμε μέχρι να καταφέρουμε να του βρούμε ένα μόνιμο και στοργικό σπίτι.»

Το προσωπικό του σταθμού φρόντιζε τον Kai μέχρι να καταφθάσει η  SPCA στη σκηνή την Παρασκευή. Προς το παρόν περιθάλπτεται στη φιλοζωική στη Γλασκώβη η οποία τόνισε ότι η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται αδίκημα σύμφωνα με τον νόμο για την υγεία και την ορθή μεταχείριση των ζώων (2006) στην Σκωτία . Αν κάποιος βρεθεί ένοχος για την παραβίαση του μπορεί να του απαγορευθεί η ιδιοκτησία ζώων για ορισμένο χρονικό διάστημα ή ισόβια.

Πηγή: metro.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ