Νέοι πυροβολισμοί στο Παρίσι - Μία νεκρή αστυνομικός και δύο τραυματίες - Κλίμα τρόμου στη Γαλλία απ' άκρη σ' άκρη!

Άνδρας ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και ήταν οπλισμένος με πολυβόλο άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί κατά αστυνομικού και δημοτικού αστυνομικού στο προάστιο Μονρούζ, νότια του Παρισιού, τραυματίζοντας και τους δύο. Η μία αστυνομικός τελικά δεν μπόρεσε να μείνει τη ζωή. Ο δράστης διέφυγε.

 

Ένας ύποπτος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση στο προάστιο Μονρούζ. Μία αστυνομικός και ένας δημοτικός υπάλληλος τραυματίστηκαν από πυρά αυτόματου όπλου στο προάστιο Μονρούζ, νότια του Παρισιού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπάρχει διαπιστωμένη σχέση αυτής της επίθεσης με την χθεσινή επίθεση κατά της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρέθηκε στο σημείο και έκανε δηλώσεις, λέγοντας ότι ο δράστης της επίθεσης στο Μονρούζ διέφυγε. Ο γενικός εισαγγελέας θα λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε ο δράστης της επίθεσης να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί, πρόσθεσε ο υπουργός. Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο ένοπλος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση κατά την οποία τραυμάτισε σοβαρά μία αστυνομικό και έναν δημοτικό υπάλληλο.

Οι υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης, εγκατέλειψαν σύσκεψη για το θέμα του Charlie Hebdo, προκειμένου να ενημερωθούν για το περιστατικό. Ο υπουργός των εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρίσκεται ήδη στο σημείο. Όπως αναφέρει η Le Monde, δεν έχουν γίνει ακόμη προσαγωγές. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, μιλώντας πριν από λίγο ανακοίνωσε πως η σύσκεψη αφορούσε στην καταγραφή των συμβάντων, την
Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από την πυροσβεστική επιβεβαιώνουν πως έκρηξη σημειώθηκε κονστά σε Τζαμί της πόλης τα ξημερώματα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενο εστιατόριο, στην οδό Καραντέν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ