Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ: Στα... χαρτιά την πρόκριση ο Ολυμπιακός!

Με απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ ο Ολυμπιακός θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση στα... χαρτιά, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκαν στον προημιτελικό από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
 

Η παρουσία του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο γήπεδο, ενώ ήταν τιμωρημένος, αλλά και οπαδών των «πρασίνων» ενώ το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών, οδήγησε τους Πειραιώτες στο να κάνουν ένσταση μετά το ματς, στο οποίο το «τριφύλλι» επικράτησε με 77-76 και πήρε την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Αρχικά ο αθλητικός δικαστής θεώρησε ότι ήταν αναρμόδιος για να εξετάσει την υπόθεση, η διοίκηση του Ολυμπιακού προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ και παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων το δικαστήριο έδωσε εντολή στο ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ να επανεξετάσει την υπόθεση.
Αυτό έγινε πριν από δύο εβδομάδες και σήμερα με απόφαση του αθλητικού δικαστή ο Ολυμπιακός παίρνει το ματς στα... χαρτιά, οπότε θα είναι αυτός που θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, σε ημερομηνία που θα πρέπει να ορίσει άμεσα η ΕΟΚ ως διοργανώτρια του δεύτερου τη τάξει θεσμού στην Ελλάδα.

Εξαιτίας των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στην Ευρώπη, το πρώτο κενό υπάρχει την εβδομάδα μεταξύ 16 και 22 Φεβρουαρίου, μιας και η ημερομηνία που είχε καθοριστεί για τον τελικό (21 Φεβρουαρίου), πλέον, δεν υφίσταται.  
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα της προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ.

Η σημερινή απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει: «ΔΕΧΕΤΑΙ την από 13-10-2014 καταγγελία της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την απώλεια αγώνα Κυπέλλου της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΕ στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α την 9-10-2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ