Story : Tο πρωί αστυνομικός και το βράδυ αρχηγός συμμορίας που διαχειρίζοταν μπουρδέλα & έκανε εμπόριο ναρκωτικών - Τον πρόδωσε η Ferrari...

Η  διπλή  ζωή ενός αστυνομικού αποκαλύφθηκε όταν έφτασε με Ferrari στη δουλειά του! 

Ο αστυνομικός διαπιστώθηκε τελικά πως ήταν αρχηγός μιας συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος και συνελήφθη μετά την εμφάνιση του στην δουλειά με μια Ferrari αξίας  170.000 λιρών.
Ο Osman Iqbal, 37 ετών, δούλευε σε μια ομάδα υπεύθυνη για την ανταπόκριση σε κλήσεις εκτάκτου ανάγκης 999 (αντίστοιχο 100) στο Kings Heath του Μπέρμιγχαμ. Ωστόσο, ο ίδιος ήταν επίσης ο κινητήριος μοχλός μίας συμμορίας που εξαπατούσε διάφορους επισκέπτες οίκων ανοχής και χρήστες ναρκωτικών στις αριστοκρατικές (καλόφημες) περιοχές του Λονδίνου.


Ο Iqbal και οι συνεργάτες του έβρισκαν τους πελάτες τους σε στριπ μπαρ, όπου τους πρόσφεραν ναρκωτικά και γυναίκες. Στη συνέχεια οδηγούνταν σε έναν από τους οίκους ανοχής τους. Όταν έφταναν εκεί, υπερχρέωναν τις τραπεζικές κάρτες  των ανυποψίαστων θυμάτων, οι οποίοι ποτέ δεν ανέφεραν τα γεγονότα αυτά και την εξαπάτησή τους, λόγω της ντροπής των πράξεών τους (ναρκωτικά κ.ά).
Οι συνάδελφοί του άρχισαν να έχουν υποψίες  για τη διπλή ζωή που είχε τα βράδια, όταν ο Iqbal κατέφτασε στην δουλειά με μία Ferrari 458.

Μια ομάδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς άρχισε να ερευνά τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Ο Iqbal τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης επτά ετών και δύο μηνών, έπειτα από την φυλάκισή του τον περασμένο Σεπτέμβριο με επτά άλλα μέλη της συμμορίας.Παραδέχθηκε την συμμετοχή του σε διαχείρηση ενός οίκου ανοχής, συμμετοχή σε ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Επανεμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου την Τετάρτη, οπότε και βρέθηκε αντιμέτωπος με τρεις νέες κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιο αξίωμα. 
Ο Iqbal, από το Ward End του Μπέρμιγχαμ, ομολόγησε την ενοχή του και παραδέχθηκε την διενέργεια μη εξουσιοδοτημένων προσπάθειών πρόσβασης στα συστημάτα πληροφοριών της αστυνομίας. Τεθηκε σε προσωρινή κράτηση, μέχρι την καταδίκη του στο Δικαστήριο Warwick Crown.

Πηγή: telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ