Γ.Παπανδρέου: «Δεν θα γίνουμε πατερίτσα κανενός για μερικές καρέκλες - Η Ευρώπη άκουγε τις αγορές και όχι εμάς στην αρχή της κρίσης»

«Δεν θα γίνουμε πατερίτσα κανενός για μερικές καρέκλες» δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της ομιλίας τους στο Βελλίδειο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι το Κίνημα είναι «η φωνή της γνώσης και της εμπειρίας ώστε να μην φτάσει ξανά η χώρα στο χείλος του γκρεμού» και πρόσθεσε ότι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του δεν επέλεξαν τον εύκολο δρόμο για μία βουλευτική έδρα αλλά «διάλεξαν τον δύσκολο όπως έκανε ο Ανδρέας».

Την ίδια στιγμή, επισήμανε ότι η χώρα δεν θα έμπαινε στο μνημόνιο αν κατά την περίοδο 2004-2009 δεν επικρατούσε χάος και δεν ξοδεύονταν δέκα φορές πολλαπλάσια χρήματα από όσα έβγαζε η χώρα.

Ο κ. Παπανδρέου, από την Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι η Ευρώπη, στην αρχή της κρίσης δεν στήριξε την Ελλάδα όσο θα έπρεπε, ενώ αντίθετα άκουσε τις αγορές. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να ψάχνουμε για σωτήρες αλλά θα πρέπει μόνοι μας σαν λαός να βρούμε τις ευθύνες μας και σε αυτό το σημείο προανήγγειλε το Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τόνισε ότι το Κίνημα «είναι μία υπεύθυνη στάση απέναντι στα ευχολόγια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας τους ότι δεν έχουν σχέδιο για αλλαγές και δομές στο Κράτος.

Τέλος, σημείωσε ότι «το Κίνημα είναι έτοιμο για το επόμενο βήμα. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, ξεκινάμε από την αρχή» και πρόσθεσε ότι «κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ