Παγκόσμια οργή στη Συρία: Το μέτωπο αλ Νόσρα εκτέλεσε γυναίκα με την κατηγορία της μοιχείας

Το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, το Μέτωπο αλ Νόσρα, εκτέλεσε μια γυναίκα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας αφού την κατηγόρησε για μοιχεία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι αυτό αποδεικνύει ότι δεν προχωρά σε τέτοιου είδους εκτελέσεις μόνο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε ότι έλαβε ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να πυροβολείται στο κεφάλι έξω από την πόλη Ιντλίμπ, αφού κατηγορήθηκε για μοιχεία. Προτού θανατωθεί, παρακάλεσε να δει τα παιδιά της όμως ο εκτελεστής της αρνήθηκε. 

Φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter φέρονται να δείχνουν τη γυναίκα αυτή ντυμένη με ένα μαύρο φόρεμα, ένα μαντήλι και ένα κόκκινο παλτό να βρίσκεται γονατισμένη στο πεζοδρόμιο δίπλα σε μια ομάδα όρθιων ανδρών που φαίνεται να ανήκουν στο Μέτωπο αλ Νόσρα. Ένας μαυροντυμένος άνδρας με μπαλακλάβα κρατά ένα επιθετικό τουφέκι. 

Άλλες φωτογραφίες την δείχνουν να πέφτει στο έδαφος δίπλα σε έναν τοίχο όπου έχει γραφτεί το όνομα της οργάνωσης Μέτωπο αλ Νόσρα και στη συνέχεια απεικονίζεται η σορός της στο έδαφος. 
Το Μέτωπο αλ Νόσρα ελέγχει το 70 με 80% της Ιντλίμπ, επεσήμανε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει αποσχισθεί από την αλ Κάιντα και έχει καταλάβει μεγάλος μέρος του Ιράκ και της Συρίας, έχει αποκεφαλίσει και λιθοβολήσει μέχρι θανάτου Σύρους και αλλοδαπούς, αλλά και μαχητές του για εγκλήματα τα οποία θεωρούσε ότι παραβίαζαν τη σαρία.

Όμως και το Μέτωπο αλ Νόσρα, το οποίο κάποιες φορές πολεμά στο πλευρό των εξεγερμένων στη Συρία που έχουν την υποστήριξη της Δύσης, αλλά άλλες φορές εναντίον τους, έχει επίσης προχωρήσει σε ανάλογες εκτελέσεις ή σωματική τιμωρία, αφού κατηγόρησε ανθρώπους για εγκλήματα όπως η προσβολή του θεού ή κλοπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ